Gå til sidens hovedinnhold

Fikk tips om bundete pasienter

Opplysningene om at pasienter blir bundet fast på demensavdelingen på Risenga sykehjem i Asker, kan bli gransket.

Risenga sykehjem ble kjent da Solveig Skinnarlands dagbok ble offentliggjort, der rystende forhold ble beskrevet. Helsetilsynet fastslo den gang at 82-åringens siste dager på sykehjemmet var preget av omsorgssvikt.

Nå er Risenga i hardt vær igjen.

- Vi har fått tips om at det er pasienter som blir bundet, og vi skal i utgangspunktet se på dette på det planlagte tilsynet 16. oktober, sier Fylkeslegen i Akershus, Anders Smith, til TV 2 Nettavisen.

Vurderer ekstra tilsyn

Men Smith kan fortelle at de vil vurdere om de skal gjøre et ekstra tilsyn for å undersøke kun demensavdelingen.

16. oktober skal Helsetilsynet generelt se om ting er som de skal ved Risenga sykehjem i Asker, men tirsdag hadde de møte for å se på de nye opplysningene som har kommet frem rundt Risenga.

Tvang som avlastning

- Det er to sider av en slik sak. Enten så kan tvang bli brukt for å hindre pasientene mot selvskade, eller så kan tvang benyttes for å avlaste og ta bort behov for pleiepersonell. Det er det siste alternativet som skal unngås, sier Smith.

Den såkalte demensavdelingen på Risenga er ikke godkjent til formålet og mangler de ressursene som følger med en slik avdeling.

Vet at de bindes fast

Brukerrådet på Risenga i Asker vet at pasienter bindes fast på den såkalte demensavdelingen, men er ennå ikke sikre på om de synes det er problematisk.

Reklame

Nå er det tilbud på de populære julepysjene