*Nettavisen* Nyheter.

Fikk tips om våpensalg

Tips om våpensalg i det kriminelle miljøet skal ha vært foranledningen til at politiet gikk til aksjon og pågrep ni personer for våpentyveriet på Jørstadmoen.

15.09.04 08:50

Klikk på bildet for å forstørre.

Etter det TV 2 Nyhetene kjenner til slo politiet til etter å ha mottatt tips om våpensalg i det kriminelle miljøet. De pågrepne skal tilhøre en større våpenliga.

En av de pågrepne er fra Gjøvik, mens de åtte andre er fra Sandefjordsområdet.

- De knyttes til et narkotika- og vinningskriminelt miljø i Vestfold, forteller politistasjonssjef Bjørn Bergundhaugen ved Lillehammer politistasjon til TV 2 Nyhetene.

Etter det TV 2 Nyhetene kjenner skal to eller flere av de pågrepne ha gjennomført selve innbruddet. Flere av de pågrepne skal også ha oppbevart våpnene etter innbruddet.

Ansatte er lettet
De ansatte ved Jørstadmoen militærleir er lettet over pågripelsene etter våpentyveriet. Men de synes det er leit at en tidligere ansatt ved leiren er blant de ni siktede.

På en pressekonferanse tirdag ettermiddag opplyste politiinspektør Olav Sørby ved Gudbrandsdal politidistrikt at politiet mener en tidligere ansatt er involvert.

- En av de pågrepne har tidligere hatt et ansettelsesforhold til Jørstadmoen, sa Sørby.

Det syns de ansatte på Jørstadmoen er leit.

- Illojalt
- Det kan bare beskrives som illojalt dersom det er riktig at en av de pågrepne tidligere har vært ansatt hos oss. Men vi vet ikke ennå hvem politiet har siktet, sier fungerende leirsjef, oberstløytnant Geir Fonstad til NTB.

Flere detaljer om pressekonferansen og pågripelsene finner du her.


Det svært spesielle tyveriet natt til den 26. august bar tydelig preg av at noen som var kjent hadde deltatt. I alt 112 våpen forsvant fra lageret midt inne i leiren og tyvene stakk av i en av forsvarets egne biler.

Sammen med to av de tillitsvalgte møtte Fonstad pressen utenfor Jørstadmoen militærleirs hovedport tirsdag ettermiddag.

Rød erkjenner at tyveriet har satt sitt preg på livet i leiren og at meldingen om politiets pågripelse i Sandefjord og Gjøvik førte til en umiddelbar lettelse blant ansatte og vernepliktige.

Ville unngå rykter
- Det er politiet som har styrt all etterforskning i saken, men militærpolitiet har gitt dem bistand med etterforskningen i leiren. Vi har forsøkt å unngå ryktespredning, og derfor er det nå en lettelse at pågripelsene har skjedd, sier Fonstad.

De pågrepne har status som siktet i saken, og vil bli fremstilt for varetektsfengsling i Sør-Gudbrandsdal tingrett onsdag.

Onsdag har politiet varslet en ny pressekonferanse i saken.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.