*Nettavisen* Nyheter.

Filmet 10-åringer gjennom nøkkelhull

Lærerassistenten filmet jenter ned i tiårsalderen mens de kledde av seg og dusjet.

KRISTIANSAND (Nettavisen): Mandag startet rettssaken mot lærerassistenen som er tiltalt for hele 36 forhold, deriblant for å ha smugfilmet barne- og ungdomsskoleelever i dusjen og i garderoben på Høyland ungdomsskole i Sandnes der han jobbet.

Klikk på bildet for å forstørre.

Filmingen skal ha pågått gjennom en treårsperiode, fra januar 2004 til mars i fjor.

- De yngste som ble filmet var 10 år gamle, sier aktor Erik Førde til Nettavisen.

Stod i en sluse og filmet
Totalt er hele 10 forskjellige skoleklasser berørt av den grove saken, og det er elever fra 5. og 8. trinn som har blitt filmet i garderoben mens de dusjet.

Tiåringene var ved Høyland ungdomsskole fordi de hadde svømmeundervinsing der.

Da rettssaken startet, erkjente den 33 år gamle lærerassistenden at han har filmet elevene, som skal ha vært delvis eller helt nakne.

Rektor ved skolen, Rannveig Bærheim, forteller til NTB at mannen stod i en sluse mellom garderobene og filmet.

- Etter svømmetimene var han sist ut av hallen, og gikk inn i en liten sluse mellom garderobene, der han filmet jentene i dusjen gjennom et nøkkelhull. Ingen var mistenksomme, sier rektoren.

- Han manipulerte dem
Lærerassistenten er videre tiltalt for å ha forledet en rekke jenter under 16 år til å kle av seg foran et webkamera og sende ham nakenbilder av seg selv via MSN Messenger og mobiltelefon.

For flere av disse forholdene erkjente 33-åringen straffskyld, men for noen av punktene erkjente han bare delvis skyld.

Disse jentenes bistandsadvokat, Anita C. Jarvoll Hekneby, sier til Nettavisen at også den yngste som han fikk til å kle av seg via MSN, var bare 10 år gammel.

- Den yngste var 10 år gammel på gjerningstidspunktet, mens den eldste var 16 år gammel, sier Jarvoll Hekneby til Nettavisen.

Hun er også bistandsadvokat for en av de to mindreårige jentene som mannen skal ha hatt seksuell omgang med, og er ikke nådig i sin beskrivelse av tiltalte.

- Han er en mann på over 30 år, og jentene er ned i 10-årsalderen. Så da nytter det ikke å slippe unna med at de var likestilte. Det er utnytting og manipulering å få så unge jenter til å gjøre sånne ting, sier hun.

Fant bilder fra skolen

På 33-åringens PC har politiet funnet 14.000 bilder og 4300 filmer av barnepornografisk karakter. Noen av disse bildene skal stamme fra Høyland ungdomsskole i Sandnes, der han filmet elever i dusjen.

Aktor påpekte i sitt innledningsforedrag at flere av bildene og filmene som vil bli vist i retten vil være lite hyggelig å se.

- For den som ser dette materialet for første gang, så kan det være litt overveldende. Så jeg ber retten si fra om man trenger en pause. Men det straffbare her ligger i materialet. Materialet er heselig, men retten må se materialet for å kunne vurdere skyld og straff, sa Førde.

Det er satt av fem dager til rettssaken.

Nettavisen er til stede i Kristiansand tingrett og følger rettssaken.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag