RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Filmet da elgen ble togdrept

Foto: Åse Berit Spigseth (Glåmdalen)
- Nå må dere forte dere, tenkte jeg. Men så kom toget, forteller Åse Berit Spigseth Engebretsen, som sto med mobilen i hånda og filmet.

Tirsdag kom ei elgku med kalven sin inn i hagen til Åse Berit Spigseth Engebretsen. Hun slo på kameraet på mobiltelefonen for å forevige de fine dyrene som tuslet så nære husveggen, skriver lokalavisa Glåmdalen.

Filmen skulle vise seg å bli mye mer dramatisk enn hun hadde trodd.

Se den dramatiske videoen hos Glåmdalen

Stor fart

- Det kom en bil som skremte opp elgene, og de begynte å løpe mot toglinja. Jeg ville gjerne filme dem mens de løp, men plutselig hørte jeg toget tute. «Kom igjen, nå må dere forte dere over», tenkte jeg. Men så var det for seint, sier Spigseth Engebretsen, som ble vitne til at toget traff elgkua med stor fart til Glåmdalen.

Godstoget skal ikke ha stoppet.

Sammen med Spigseth sto datteren på 10 år. Heldigvis så ikke jenta selve sammenstøtet, men det gjorde de tre passasjerene som satt i bilen.

- Først var vi ikke sikre på hva som hadde skjedd, og håpet i det lengste at det hadde gått bra. Men da snøføyken la seg, kunne vi bare skimte én elg. Det var helt stille, og elgen som lå på bakken skrek ikke så vi skjønte etter hvert at den var drept, forteller Spigseth Engebretsen.

Se den dramatiske videoen hos Glåmdalen

- Har tenkt på det før

Passasjerene i bilen ringte fallviltgruppa, men en av naboene gikk for sikkerhets skyld bort med gevær i tilfelle den bare var skadd.

- Jeg har aldri sett noe lignende. Kalven nektet å flytte seg, den bare sto der, forteller Spigseth Engebretsen til Glåmdalen.

- Vi har jo tenkt at dette kan skje siden det går mye råbukk og elg rundt toglinja her, men hittil har det gått bra. Jeg tror de trekker ned til veiene og toglinjene der det ikke er så mye snø. Denne videoen skulle bare vise to elger som beitet og koste seg, men så ble den noe helt annet, avslutter Spigseth Engebretsen som bor langs Strandvegen et par kilometer fra Skarnes sentrum.

Denne saken er levert av Glåmdalen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere