RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Paul Weaver (Nettavisen)

Filmet jenter på msn

Sist oppdatert:
25-åringen som står tiltalt for å ha filmet nakne niåringer over chatteprogrammet MSN innrømmer de faktiske forholdene.

OSLO TINGRETT (iOslo.no): En 25 år gammel student fra Oslo står tiltalt for å ha fått fire mindreårige helt ned i niårsalderen til å kle seg naken foran webkamera, og utføre seksuelle handlinger både på seg selv og jevnaldrende.

Han skal ha produsert tre filmer, samt tatt flere stillbilder av en femte jente, som han også skal ha hatt samleie med. Den femte jenta skal han ha hatt samleie med da hun var 14 år.

- Befriende
Til dette skal han ha brukt msn messenger, og han skal ha tatt opp det han så på kameraet.

- For meg var det befriende å bli arrestert. Jeg har over en periode slitt med depresjon og psykiske lidelser som har til dels fått meg til å begå disse handlingene. Det har igrunn aldri handlet om noe seksuelt. Det var spennende å gjøre noe ulovlig, forklarer 25-åringen i retten.

Flere foreldrepar til de rammede barna satt i retten mens den pedofile 25-åringen forklarte seg. De sukket tungt og tørket tårer flere ganger når tiltalte forklarte hvordan han filmet og utnyttet barna.

Mandag den 26. mai i år møtte moren til en av jentene opp hos Kripos for å anmelde en person som ønsket å utføre overgrep mot barn. Hennes datter var da ni år.

«Cecilie»
- Datteren pleide å chatte via msn. Hun var også på Nettby, og moren sjekket pc-en jevnlig, forteller aktor Jan Fredrik Glent i retten.

Han forteller at niåringen chattet med en som kalte seg Cecilie. Datteren skal overfor moren ha innrømmet at denne Cecilie skulle lære henne og venninnen å ha sex, ifølge aktor.

E-postene fra «Cecilie» ble sporet til den tiltalte, og han var da i besittelse av to filmer av de unge jentene, samt filmer av to andre jenter, i tillegg til bilder.

25-åringen forklarer i retten at han også opprettet en facebookprofil for «Cecilie».

Erkjenner faktiske forhold
25-åringen erkjente de faktiske forholdene da rettssaken startet mandag, men erkjente ikke at det var særdeles skjerpende omstendigheter og dermed ikke straffskyld etter tiltalens post 1. Denne posten omhandler hvordan han skal ha forledet fire mindreårige til å kle av seg foran webkameraet.

Han erkjenner også at han har tatt opp filmer av det han så.

25-åringen erkjenner ikke at han skal ha truet to niåringer og en 12-åring til å gjenoppta kontakten med han, ved å true med å legge ut det han allerede hadde på internett.

Han står også tiltalt for å ha sendt flere meldinger med seksuelt innhold til en 13 og en 15 år gammel jente, samt de to niåringene. Dette erkjente han straffskyld for.

Avslørt av mor
Mannen ble avslørt etter at en av jentenes mødre ble oppmerksom på hva som foregikk. Ifølge tiltalen hadde 25-åringen 28 bildefiler og 20 filmfiler da han ble arrestert den 27. mai i år.

Flesteparten av forholdene skal ha skjedd i 2008.

iOslo.no følger saken

Les flere nyheter fra iOslo.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere