RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Filmet og truet småjenter til sex

Foto: Paul Weaver (Nettavisen)
Sist oppdatert:
Med falsk identitet, Facebook og MSN lurte mannen flere småjenter til å ha sex med hverandre.

Med en svært gjennomtenkt plan lurte 25-åringen småjentene til å kle av seg, og utføre seksuelle handlinger med hverandre. Tre av jentene var ni år gamle, mens den fjerde jenta var 15 år.

Mannen ble avslørt da moren til en av niåringene oppdaget en mistenkelig logg på MSN-Messenger. Her skal niåringen ha chattet med en «Cecilie».

«Cecilie» skal ha instruert niåringen i hvordan hun og hennes jevngamle venninne skulle utføre seksuelle handlinger på hverandre foran webkamera. I andre enden av internett hadde «Cecilie» tatt seansen opp på videofilm.

Truet til samleie
Men det sluttet ikke der. Mannen brukte opptakene til å true jentene til å ha sex med ham. I e-poster skrev han at han ville legge filmene ut på internett hvis ikke jentene møtte ham og hadde samleie med ham. Dette lyktes han heldigvis ikke med.

«Alt sammen er en grov krenkelse av barnas integritet, og vitner om et kynisk og hensynsløst sinnelag som slår igjennom for å tilfredsstille egen seksualitet» står det i dommen fra Oslo tingrett.

Mor kontaktet Kripos
Moren tok kontakt med Kripos, som raskt identifiserte «Cecilie» som den 25 år gamle mannen. Kripos beslagla mannens PC. Der ble det funnet seksuelle filmer av de to jentene. Politiet fant også filmer av to andre jenter som hadde kledt av seg og utført seksuelle handlinger foran webkamera knyttet til MSN Messenger.

Den 25 år gamle mannen har erkjent forholdet, men nekter for at dette ble gjort under «særdeles skjerpende forhold» slik Oslo tingrett mener.

Retten legger til grunn av barna viste seg fram for en «Cecilie» de trodde var 16 år gammel. Mannen hadde laget flere profiler på Facebook i arbeidet med å lure jentene til å utføre de seksuelle handlingene. MSN-bloggene viser at mannen instruerte jentene i detalj, mens han tok opp seansene uten deres viten.

Må i terapi
«Dette er så grovt krenkende av barnas integritet at det er vanskelig å sette ord på det» skriver Oslo tingrett i dommen.

I tillegg er mannen dømt for seksuell omgang med en jente på 15 1/2 år, samt besittelse av bilder og filmer som viser overgrep mot barn. Mannen har erkjent de aller fleste forhold, men det først etter at massive bevis forelå.

Seks av de 24 månedene er gjort betinget. Mannen vil gå i terapi for å unngå at han igjen skal forgripe seg på mindreårige. Han er også dømt til å betale 30.000 kroner i oppreisning til to av niåringene, og 50.000 til den tredje.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere