Filmet seg selv i 215 km/t

Speedometer til råkjører

Speedometer til råkjører Foto: (YouTube)

Med mobiltelefon i hånda og gassen i bånn satte en 23-åring fra Toten både sitt eget og andres liv i fare.

14.11.09 16:40

Utrykningspolitiet tror de skal klare å finne råkjøreren som filmet seg selv i 215 km/t på Riksvei 4 mellom Raufoss og Reinsvoll, skriver Oppland Arbeiderblad.

Vedkommende som kaller seg «Knerten11» filmer kjøringen med det som trolig er et kamera på mobiltelefon. Filmingen er stort sett av speedometeret, men flere ganger løftes mobilkameraet opp slik at seerne ser veien og omgivelsene. Et par ganger filmer sjåføren motgående trafikk. Like før videosnutten slutter, hører vi sjåføren flirer og sier på totendialekt «turtallsperra».

På You Tube har vedkommende lagt inn at alder er 23 år. Bilen han kjører er en Mercedes 180 C.

- Ikke tøft
- Hvis noe skulle ha skjedd, er det ikke menneskelig å overleve. Kjør gjerne fort, men da på bane hvor uskyldige ikke kan bli rammet. Slik kjøring som dette er ikke tøft, sier politibetjent Elin Langbo-Lien som er forebyggende koordinator i Vestoppland politidistrikt.

- Inntil ett år i fengsel
Påtaleansvarlig Linn Hilde Fosso i Vestoppland politidistrikt opplyser at bilkjøring som dette vil kunne straffes med inntil ett år i fengsel og tap av førerkort i tre år, hvis ikke enda lenger. Fosso sier sjåføren her gjør en villet handling og at han setter andre personer i livsfare.

Her er mange argumenter for streng straff, sier hun.

Les flere saker i Oppland Arbeiderblad

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.