RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Filmet sex med kona - dømt

Sist oppdatert:
Mannen hadde sex med kona mens hun sov og filmet hele seansen på video. Fem år senere fant hun filmen.

Nå har den 36 år gamle mannen fått på pungen av Frostating lagmannsrett. Mannen er dømt til åtte måneders fengsel, hvorav 120 dager betinget. I tillegg må han betale kona 75.000 i oppreisning.

Det var i perioden juni 1998 til desember 1999 at ektemannen ved to anledninger hadde seksuell omgang med sin daværende hustru mens hun var beruset og lå og sov.

Filmet ti minutter
Mannen bestemte seg for å filme overgrepet med familiens videokamera.

De to opptakene, som varer rundt fem minutter hver, er begge tatt opp i 1998. Det første opptaket stammer fra Frankrike i 1998 da paret var der i forbindelse med fotball-VM. Den andre sekvensen er sted- og tidfestet til hjemmets soverom før jul 1998.

- Etter bevisførselen er lagmannsretten overbevist om at tiltalte ved begge anledninger bevisst har forgrepet seg på sin hustru mens hun lå i dyp søvn, skriver retten.

Først fem år senere oppdaget kona at manen hadde filmet overgrepet.

- Fornærmede anmeldte forholdet samme dag. Avsløringen førte til umiddelbart samlivsbrudd, og fornærmede og tiltalte er nå skilt, heter det i dommen.

Ble funnet i avlåst koffert
Den avslørende filmen ble funnet i april 2003.

Det var da kvinnen var på leting rundt om i deres felles bolig at hun kom over en avlåst koffert i en avlåst kjellerbod.

Det var denne kofferten som inneholdt den avslørende videotapen.

- Paradoks
- Det er et paradoks at dette ikke ville blitt avslørt uten at han hadde filmet sine overgrep og tatt vare på filmen, og at denne ved en tilfeldighet ble funnet fem år senere. Like fullt fremstår det som skjerpende at overgrepene ble festet til videotape. Dette forsterker krenkelsen og de psykiske skadevirkninger for fornærmede, heter det i dommen fra Frostating lagmannsrett.

Under rettsaken krevde kvinnen 100.000 kroner i oppreisning. Retten gikk bare med på 75.000.

- Hun var totalt uvitende om hva han hadde gjort med henne, inntil dette kom som et sjokk på henne nettopp i en særdeles vanskelig tid for paret, hvor tiltaltes løgn og fortielser for fornærmede gjennom mange år var avslørt. Tillitsbruddet, med utnyttelse av hennes forsvarsløshet, medførte også usikkerhet om andre har sett filmen. Dette har medført en ekstra belastning, skriver retten.

- Husker det ikke
Mannen sier at han ikke husker overgrepet.

- Tiltalte sier at han ikke husker dette, men han skjemmes og angrer seg. Det er da vanskelig å forstå hvorfor han gjemte unna videotapen da han etter egen forklaring gjenfant denne, i stedet for å destruere den, står det i dommen.

I Trondheim tingrett i sommer ble mannen dømt til samme fengselsstraff, men ble da dømt til å betale ekskona 100 000 kroner i oppreisning.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere