*Nettavisen* Nyheter.

Filmet UFO - se videoen

Foto: Anja Olsen

- Jeg ble plutselig klar over det sterke lyset på himmelen av noe som brant. Jeg aner ikke hva det var, sier Anja Olsen fra Sotra. Se videoen her.

23.02.06 22:50

- Jeg har aldri sett noe lignende. Jeg løp rundt etter alt som fantes av kamera i huset, men bare videokameraet hadde batteri, forteller Anja Olsen, som har filmet de unike bildene fra altanen sin på Hjelteryggen på Sotra utenfor Bergen.

SE ANJAS VIDEO HER

- Jeg filmet til lyset forsvant bak Lyderhorns-fjellet. Det var tidlig om morgenen - mellom halv åtte og åtte. Jeg trodde det var en meteor, men jeg vet ikke, sier hun.

Loddefjord-meteoritten
Det som gjør synet spesielt merkelig, er at det skjer tre dager etter at naboer i Loddefjord så en meteoritt som forsvant over husene deres, og som de mener etterlot et hull i isen på Storavannet.

Se flere bilder nederst i saken

- Jeg tror ikke noe på at en meteoritt har landet i Loddefjord og laget hull i isen, sier Norges fremste på området, entusiastiske Knut Jørgen Røed Ødegaard.

- Hvis det var tilfellet, ville tak, vinduer og takstein føket av husene i omegnen. Det er bare ytterst sjelden at en meteoritt kommer brennende helt ned til jorden. Da har den ofte en sprengkraft som en Hiroshima-bombe. Det mest vanlige er at de brenner opp 30-40 km oppe i atmosfæren og at restene, gjerne da i form av mindre stein, faller til jorden. Senest i 2001 fant man en meteoritt på 700 gram i Gloppen kommune. Den største som er funnet i Norge ble funnet i Alta for 100 år siden og den veide 90 kilo.

Ikke Haakonsvern
På marinebasen Haakonsvern har de ikke hatt noen aktivitet i det aktuelle tidsrommet for to dager siden som skulle avstedkomme noe fenomen lik det Anja Olsen har observert og filmet, men operasjonsleder Gunnar Bjørgo har en annen overraskelse på lur.

- Jeg så det samme. En brennende kule i rødt og oransje. Klokken 07.23 nøyaktig. Men det var for over 14 dager siden. Jeg er helt sikker på at det var en meteoritt, sier Gunnar Bjørgo, som avviser at det han så kan ha vært en militær rakett av noen art.

Så der står vi. Hva er det Anja Olsen har sett fra balkongen sin. Er det en meteoritt, er det et fly, er det et nødbluss? I øyeblikket kan vi bare slå fast at det var oppe i luften, og vi kjenner ikke til hva det er - altså er det en UFO, et uidentifisert flyvende objekt.

-Det er et fly

- Det du ser på bildene i videoen fra Sotra er kondensstriper fra et fly, sier astronomen Knut Jørgen Røed Ødegaard til TV2 Nyhetene etter å ha sett iBergen.nos bilder som Anja Olsen på Sotra har tatt.

- Vi har hatt flere besøk av ildkuler på Vestlandet i det siste, men det vi ser her er et fly, sier astronomen.

Er du enig? Send din mening til redaksjon@ibergen.no

UFO pictures here

Har du forklaringen eller meninger om den mystiske hendelsen, send reaksjon på mail til redaksjon@ibergen.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.