RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Kyrre Lien (Scanpix)

Filosof dømt til 15 års fengsel

Sist oppdatert:
37-åringen som var tiltalt for å ha drept Stein Vika (49) med øks i februar i år, er dømt til 15 års fengsel.

Dommen blir akkurat nå forkynt i Nedre Romerike tingrett, melder RB.no.

Og den drapstiltalte filosofen (37) er dømt til 15 års fengsel, det samme som aktor Jens Olav Sæther ba om i sin prosedyre.

- Lovens vilkår for at drapet skal være begått i en nødvergesituasjon er ikke oppfylt, slik tiltalte hevder. At dette har skjedd med vilje – altså forsettelig – er det ingen tvil om. Vi mener 15 års fengsel er en riktig straff, sa aktor Jens Olav Sæther i sin avsluttende prosedyre.

Ekskona frikjent
Ekskona til den drepte 49-åringen, ble frifunnet av retten.

Hun var tiltalt for å ha motarbeidet politiet, ved blant annet å kjøre liket til Sverige, kjøre vekk avdødes bil, vaske åstedet, samt ødelegge og brenne andre gjenstander som kunne knyttes til drapet eller avdøde.

Aktor la ned påstand om halvannet års fengsel for den 35 år gamle kvinnen. Men hun ble altså frifunnet.

- Handlet i selvforsvar
Det var torsdag 25. februar i år at en 49 år gammel mann fra Sørum funnet drept. En 37 år gammel filosof og den 35 år gamle ekskona til avdøde ble raskt siktet for forsettlig drap på 49-åringen. De ble etter hvert siktet for overlagt drap.

37-åringen ble tiltalt for forsettlig drap under særdeles skjerpende omstendigheter. Trebarnsmoren ble ikke bli tiltalt for drapet.

Filosofen har erkjent at han drepte mannen med en øks. Liket dumpet han og ekskona sørøst for Skillingsfors i Sverige. 37-åringen har hevdet at han handlet i selvforsvar og nektet straffskyld.

Les flere saker i Romerikes Blad

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere