Gå til sidens hovedinnhold

Finans-tjukkas ligger tynt an

Den svenske finansakrobaten Stefan Ericsson må si adjø til sine mange eksklusive luksusbiler.

«Tjock-Steffe», som svensken kalles, har fått amerikanske myndigheter på nakken etter at han ble avslørt med mange svin på skogen tidligere i vinter.

NA24 - din næringslivsavis

Eriksson er anklaget for totalt syv grove forsikringsbrudd, tyveri av tre luksusbiler, og for to ganger å ha kjørt i alkoholpåvirket tilstand, ifølge di.se.

En amerikansk domstol har nå besluttet at bilene skal tilbake til de rettmessige eierne.

Delte Ferrari i to
Saken som rullet opp hele bedrageriet var når Eriksson i en ulykke klarte kunststykket å dele en Ferrari Enzo i to. Dette skjedde da svensken traff en lyktestolpe langs Pacific Coast Highway i Malibu California i vinter. Åttemillioners-doningen ble delt i to da den traff en lyktestolpe i en angivelig hastighet på 240 kilometer i timen.

Eriksson slapp uskadd fra hendelsen.

Ferrarien hadde Eriksson smuglet til USA sammen med ytterligere en Enzo, samt en svart Mercedes McLaren, verdt 3,5 millioner kroner.

Eies av britiske banker
Ifølge LA Times skal de to gjenværende bilene nå leveres tilbake til sin rettmessige eiere i England. Den smadrede Ferrarien eies av Bank of Scotland, mens de to andre eies av Lombard Bank og Yorkshire Bank.

Bilene skal ha blitt returnert mandag.

Den 44-årige Stefan Eriksson er en kjent finansakrobat. Før svensken ankom Los Angeles, var han sjef i dataspillselskapet Gizmondo, som ble slått konkurs med milliardgjeld tidligere i år.

Finansakrobaten har tidligere sonet over ti år i fengsel, blant annet for utpressing og for bedrageri mot Bankgirosentralen på 22 millioner kroner, ifølge Dagens Industri.

Rettssak mot svensken skal begynne i Los Angeles 31. juli.

Reklame

Husker du disse to idiotene?

Kommentarer til denne saken