Gå til sidens hovedinnhold

Finanskjendis: - Jeg er dødssliten

Prøvde på nytt å få utsatt voldtektssaken, og satte sinnene i kok hos bistandsadvokatene.

OSLO TINGRETT (Nettavisen): Onsdag fortsetter rettssaken mot finanskjendisen som er tiltalt for å ha voldtatt to kvinner, sin ekskone og en tidligere samboer.

Tirsdag begjærte forsvarersiden saken utsatt, fordi de mente de ikke hadde fått nok tid til å sette seg inn i de store mengdene med dokumenter som finnes i voldtektssaken. Dommeren avviste dette kravet.

- Vil slå inn åpne dører
I dag forsøkte forsvarerne seg på nytt, og ba om en utsettelse av saken, noe som skapte store diskusjoner i rettssalen.

- Det er ikke noen hemmelighet at tiltalte mener motivet er av økonomisk karakter, sa forsvarer Marijana Lozic. Hun påpekte at tiltalte kunne dokumentere dette, men at de trengte mer tid til å gå gjennom dokumentasjonen på dette området.

- Mye av dokumentasjonen går på økonomi, måten han har vært spandabel på, hvordan han har vært spandabel og hvordan han har bidratt til deres liv, sa Lozic.

Kravet fikk statsadvokat Geir Kavlie til å reagere.

- Det virker som om de skal slå inn åpne dører. De fornærmede har ikke bestritt at de har mottatt gaver av tiltalte. Så hvorfor skal vi kjøre masse bevis på dette? spurte Kavlie.

Dommeren mente det heller ikke var noen tvil om at tiltalte har vært spandabel.

- Vi får inntrykk av at tiltalte er en veldig spandabel fyr, og det er ikke tvil om at disse jentene har fått masse gaver, sa han.

Les ekskonas forklaring: - Det er vanskelig å si hvorfor jeg holdt ut

- Jeg leter etter nåla i høystakken
Finanskjendisen ba også om ordet, og ba instendig om mer tid til å sette seg inn i dokumentene.

- Jeg har brukt 500-600 timer på et datarom for å finne informasjon. Jeg prøver å lete etter nåla i høystakken så godt jeg kan når disse episodene skjedde, jamfør fornærmedes forklaring, sa tiltalte i retten.

Han påpekte at siktelsen har blitt endret fire ganger, fordi han han har påpekt at informasjonen ikke stemmer. Blant annet skal han ha blitt konfrontert med en voldtekt i en periode da han satt i fengsel.

- Jeg har null mulighet til å kunne forklare meg på en ordentlig måte, sa finanskjendisen, som mente ekskonas forklaring er annerledes enn den hun tidligere har avgitt i avhør. Det skal også ha kommet fram et nytt gjerningssted, ifølge ham.

- Jeg er dødssliten, har ikke sovet på to-tre dager. Jeg ber om at retten gir meg litt tid, sa han videre.

Statsadvokaten syntes tiltalte overdrev.

- I disse avhørene har fornærmede sagt at de ikke husker mye. At hele saken skal forandre seg fordi hun husker at to voldtekter skal ha skjedd på (...), behøver ikke forandre hans strategi, sa Kavlie.

Finanskjendisen til Nettavisen: - Det er surrealistisk
Første dag av rettssaken: - Jeg er ikke skyldig

- Forsøker å trenere saken
Bistandsadvokatene til de to fornærmede kvinnene, reagerte sterkt på at forsvarersiden krevde nok en utsettelse av rettssaken.

- Jeg opplever dette som nok et forsøk på å trenere saken, sa advokat Birgit Vinnes, som mente man måtte gjøre seg ferdig med fornæremdes forklaring i dag, siden dette er en stor belastning for henne.

Advokat Anne Kristine Bohinen var enig.

- Det går faktisk ikke an å ha det opplegget som forsvarerne har i denne saken. Man leter etter nåla i en høystakk, og det er sånn det holder på, sa Bohinen.

- Jeg forstår frustrasjonen
Dommeren sa at han ikke hadde særlig lyst til å utsette saken.

- Det jeg kvier meg veldig for er å utsette saken. Jeg forstår veldig godt at tiltalte er frustrert over dette, og det kan godt stemme at fornærmede kommer med noen andre detaljer, sa han.

- Det er vanskelig å sitte i fengsel, og det er vanskelig å ha en slik tiltale mot seg også. Så jeg har forståelse for at han ønsker å forsvare seg, sa dommeren.

Det spesielle med saken er at det er Økokrim som har etterforsket de angivelige voldtektene. Årsaken er en helt annen etterforskning, mot 40-åringens forretningsdrift. Voldtektssaken kom de på sporet av under den andre etterforskningen.

Onsdag formiddag fortsetter tiltaltes ekskone med sin forklaring. Planen var at også tiltalte skulle forklare seg i dag, men det blir trolig ikke før i morgen.

Det er satt av ti dager til rettssaken.

Reklame

Supertilbud: Nå kan du få gratis strøm til februar