*Nettavisen* Nyheter.

Finanskjendis kobles til Stavanger-ranet

Finansakrobaten Thomas Øye er siktet for grovt heleri, opplyser politiet i Oslo. Ifølge advokaten siktes Øye i forbindelse med et lån fra David Toska som er etterlyst for Stavanger-ranet.

26.06.04 18:31

- Han er siktet i forbindelse med et lån på fem millioner kroner fra David Toska i 2001, sier advokaten til Øye, Håkon Schiong til NTB.

Men Schiong understreker at Øye aldri har vært i besittelse av pengene.

Toska skal i 2001 ha lånt 5 millioner kroner til Øye. Toska er etterlyst og siktet for ranet i Stavanger tidligere i år.

Stavanger-ranet
- Øye blir nå satt i sammenheng med Stavanger-ranet, som om han var en hvitvaskingsmaskin for svarte penger i Norge. Dette stemmer ikke i det hele tatt, sier advokat Schiong til NTB.

- Dessuten står det ingen steder at pengene kommer fra en straffbar handling. Toska er heller ikke dømt for en straffbar handling, understreker Schiong.

Etterlyst
Øye ble pågrepet torsdag kveld og har sittet i varetekt i Oslo siden, bekrefter politiadvokat Marit Formoe i Oslo politidistrikt til NTB.

- Han var i Oslo, og visste ikke at han var etterlyst. I avhør har han ikke erkjent noen form for straffskyld, sier Schiong til VG.

Formoe vil ikke uttale seg om hva saken dreier seg om fordi politiet ønsker først å komme i kontakt med flere andre involverte.

Øye vil bli fremstilt for varetektsfengsling i Oslo tingrett klokken 13 lørdag.

Schibsted-arving kausjonist
Schibsted-arving Harald Undrum stilte opp som kausjonist for Øye i 2001 i forbindelse med lånet. Øye skal ha misligholdt lånet, og Toska mener derfor at Undrum må stå ansvarlig. I Asker og Bærum tingrett i fjor høst krevde Toska at Undrum måtte slås konkurs, men vant ikke fram. Toska påkjærte kjennelsen til Borgarting lagmannsrett, men valgte å trekke søksmålet.

- Det var Undrum som forsvant med pengene og ikke Øye. Øye skulle opprinnelig ha lånt de, uttaler Schiong.

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.