RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Finanskjendisen: - Jeg ble lurt

Sist oppdatert:
Finanskjendisen mener den påståtte voldtekten var et frivillig samleie.

OSLO TINGRETT (iOslo.no) Under forsvarer Anne Marstranders prosedyre i retten tirsdag, kom det frem at finanskjendisen følte seg lurt av kvinnen (23) han står tiltalt for å ha voldtatt mens hun sov.

- Han føler seg lurt. Han opplever at hun tar del i akten, sa Marstrander i retten.

Overfor iOslo.no var finanskjendisen klokkeklar tirsdag:

- Anker på stedet
- Hvis jeg blir dømt i denne saken anker jeg på stedet!

Førstestatsadvokat Olav Thue sier til iOslo.no at den tiltalte og fornærmede har forklart mye i retten likt om hendelsesforløpet. Forklaringene spriker imidlertid etter hvert.

- Tiltalte forklarte at det var noe klining på nattklubben og i taxien, og at det var et frivillig samleie, sa Thue.

Fornærmede forklarte at hun ble med finansmannen hjem utelukkende for å sove over, fordi hun ikke hadde noen andre steder å sove. Der skal han ifølge hennes forklaring ha forsøkt å ha sex med henne gjentatte ganger, men blitt avvist. Hun har videre forklart at hun sovnet, og våknet igjen av at den tiltalte lå over henne mens han forgrep seg på henne.

Les også: - Våknet av samleie

Etter dette forsvant hun fra tiltaltes bolig. Mens hun har forklart at årsaken til dette var voldtekt, mener finansmannen at årsaken var at samleiet var «dårlig».

- Kort samleie var årsaken
Han forklarte nemlig for retten at kvinnen gikk fordi samleiet var svært kort.

- Han følger derfor etter henne, fordi han frykter han var en dårlig seksualpartner, sa advokat Marstrander i retten.

Hun mener sin klient må frifinnes, og var opptatt av å vise hvordan den fornærmede kvinnens forklaring på flere punkter ga flere spørsmål enn svar.

- Jeg mener at det hun forklarer om at min klient var både slesk og ekkel ikke står til troende når hun blir med han hjem. Hvorfor kontaktet hun ikke andre for å sove der? spurte tiltaltes forsvarer.

Politimann dømt
Marstrander trakk også fram en dom fra Glåmdal tingrett, hvor en politimann i januar 2008 ble dømt for å ha lekket opplysninger om finanskjendisen til en kamerat av den fornærmede.

«Kameraten hadde opplyst at venninnen hans var blitt voldtatt av en mann og navngitt denne. Siktedes hensikt var å hjelpe kameraten sin som var alvorlig bekymret for venninnen, særlig på bakgrunn av at den angivelige voldtektsmannen hadde oppsøkt en bekjent av venninnen og nærmest truet dem hvis de foretok seg mer med saken.»

Kameraten tilhørte et kriminelt miljø, ifølge dommen.

- Misforsto
Finanskjendisen har også avvist at han har kommet med trusler overfor den fornærmedes venninne på hennes arbeidsplass.

Les også: - Jeg ble livredd

- Det er ikke noen tvil om at jeg var der, men poenget var å få dette ut av verden. Jeg sa at jeg har vært utsatt for trusler før, og at det ikke er noen vits i å gå videre med det, sa finanskjendisen i retten.

Venninnen innrømmet nemlig i retten at hun hadde sendt truende tekstmeldinger til den tiltalte etter at venninnen hadde fortalt henne om voldtekten. I meldingene hadde hun blant annet skrevet at han hadde «køddet med feil folk», og at hun skulle kappe av hans penis.

Venninnen forsto finanskjendisens henvendelse som en direkte trussel mot henne og fornærmede, for at ikke den påståtte voldtekten skulle anmeldes.

Dommen vil bli avsagt i løpet av uken. Aktor har lagt ned påstand om to års fengsel, hvor av ni måneder gjøres betinget. I tillegg må retten ta stilling til om 23-åringen skal tilkjennes erstatning.

Les flere nyheter fra iOslo.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere