Finansministeren vitner i dag

I fjor kastet han en bløtkake på finansminister Kristin Halvorsen. Nå risikerer John Waagaard (24) 15 års fengselsstraff.

30.11.06 07:36

Torsdag møter han i Oslo tingrett tiltalt «for ved vold, trusler eller andre ulovliger midler å ha søkt i hindre et medlem av Statsrådet i sin virksomhet». På vitnlista står naturllig nok Kristin Halvorsen i dag.

Onsdag ville han ikke kommentere saken nærmere, fordi hans advokat har oppfordret han til å vente til etter rettsforhandlingene.

Heller ikke finansministeren vil kommentere saken.

- Jeg må gjøre noe
- Jeg tenkte med meg selv - noe må jeg gjøre. En SV-er som finansminister er ikke bra. Et leserbrev bryr ingen seg om, men bløtkakekasting vil vekke oppmerksomhet, sa John Waagard til Nettavisen to dager etter opptrinnet.

Det var en 18. oktober i fjor at den unge mannen kastet kake på Kristin Halvorsen. Kaken traff henne i hodet og nakken, og statsråden ble forsinket i sitt arbeid den dagen.

- Jeg syntes hele opptrinnet mitt var uskyldig. Jeg var inspirert av Monty Python og Bård Tufte Johansen, men mente det ikke vondt. Jeg har ingenting mot Kristin Halvorsen som person, sia 24-åringen på telefon fra hjemmet sitt i Begnadalen før saken egentlig skulle opp i oktober.

John Waagaard (24) har slitt med langvarige depresjoner siden kakekastingen, og angrer bittert.

Fikk sparken
Etter stuntet fikk 24-åringen sparken fra jobben som vekter, og han måtte slutte med BI-studiene. Han har tidligere sagt til VG han synes han er blitt straffet nok, og fortviler over at han nå risikerer å bli straffet like hardt som en drapsmann.

Han ble først forespeilet en tiltale for legemsfornærmelse og plagsdom opptreden. Men så tok Riksadvokaten tak i saken.

- Jeg føler jeg er blitt gjort til synebukk og en slags prøvekanin. Jeg har blitt offer i saken, sier Waagaard.

I tillegg til forbrytelse mot statsforvaltningen, er 24-åringen tiltalt for legemsfornærmelse og for å ha krenket ministeren med skremmende eller plagsom opptreden.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.