RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fingermannen fikk fengsel

Sist oppdatert:
«Viser en veldig liten respekt for trafikkreglene», mener dommeren.

Fire ganger på rad viste han fingeren til fotoboksen i 120 km/t. Sarpsborg tingrett er ikke nådig:

«Ved alle de fire gangene han er fotografert, viser han fingeren mot kameraet. Han bekrefter da også i retten at han var klar over at det her var fotoboks. Dette sett i sammenheng med at han vet at han ikke har skilt på bilen foran, gjør forholdet meget graverende sett i trafikksammenheng», står det i den ferske dommen.

Den svenske mannen på 31 år er i Sarpsborg tingrett dømt til 14 dagers ubetinget fengsel. Til fradrag går en dag for utholdt varetekt. Mannen fradømmes også retten til å kjøre bil i ett år, i tilegg til at han må betale saksomkostningene på 5000 kroner.

- Mangel på respekt
Mannen har fire ganger denne høsten passert den samme fotoboksen på E6 i Sarpsborg i over 120 kilometer i timen. I tilegg er han blitt tatt for å ha kjørt i 137 kilometer i timen i 100-sonen ved Nøkklelandssletta i Moss.

Fredag i forrige uke måtte mannen møte i Sarpsborg tingrett. Der kom mannen med en uforbeholden tilståelse, etter først å ha blånektet i avhør med politiet.

Politiet har absolutt et noe spesielt bevis i saken. De sitter nemlig på et bilde der svensken viser fingeren til fotoboksen. Dette har ført til at mannen er blitt landskjent.

«Man må se alle forholdene under ett, og disse viser en utstrakt grad av mangel på respekt for trafikkreglene», står det i dommen fra Sarpsborg tingrett.

- En rekke trafikkbøter
I retten la aktor ned påstand om 18 dager ubetinget fengsel for 30-åringen, samt tap av førerkort i et år og to måneder. I tilegg krevde politiet at mannen måtte betale saksomkostningene.

«I forbindelse med straffeutmålingen viser retten videre til at straffeutskriften fra Sverige viser at han også der har pådratt seg en rekke bøter for trafikkforseelser. Han har med andre ord en gjennomført negativ holdning til trafikkreglene», skriver tingretten.

Retten påpeker at de av allmennpreventive og individualpreventive grunner derfor må reagere strengt.

Mannens forsvarer har ennå ikke fått lest dommen.

- Jeg har ikke hatt anledning til å gå gjennom dommen ennå, men skal sjekke den så fort jeg får anledning, sier mannens forsvarer, advokat Kristin Morch, til Nettavisen.

Mannen er håndverker, og pendler til Oslo fra Østfold. Råkjøringen skjedde på natten.

31-åringen har forklart at han var på vei til Oslo hvor han jobber da han kjørte for fort. Mannen har også forklart at det var liten trafikk og fine kjøreforhold.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere