RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Finn din indre puddelrocker

Sist oppdatert:
«Guitar Hero III: Legends of Rock» spiller fletta av naboens døve teselskap.

(Spillmagasinet): Musikkspillene i «Guitar Hero»-serien er, med unntak av «Guitar Hero: Rock the 80s», glimrende.

Utviklerne hos Harmonix har gjort det å hamre løs på en liten plastgitar kult, og spillene kniver med «Singstar» om å være vorspiel- og nachspielkongen.

Artig og avhengighetsdannende

For en stund siden ble det kjent at «Tony Hawk»-utvikleren Neversoft skulle lage «Guitar Hero 3», og nykomlingen har heldigvis ikke ødelagt noe. Det å trykke på knappene som dukker opp på skjermen er like artig og avhengighetsdannende som alltid.

Jeg klarer ihvertfall ikke å gi meg når jeg først har kommet i gang, spesielt ikke på de høyere vanskelighetsgradene. Heldigvis er følelsen av å endelig klare en sang så deilig at den er verdt alle øvingstimene.

Mye å gjøre

I tillegg til den tradisjonelle enspillermodusen, hvor du enkelt og greit spiller deg gjennom brorparten av de over 70 låtene, byr spillet denne gangen på en omfattende flerspillermodus.

Både offline og online kan du spille mot og med noen (påkrevd for å låse opp alle sangene).

Låtutvalget er etter min mening det beste i noe «Guitar Hero»-spill til nå. Spillet lar deg blant annet bryne deg på «Sabotage», «One», «Welcome to the Jungle», «Paint in Black», «Rock You Like a Hurricane», og ikke minst Die Toten Hosens «Hier kommt Alex».

Se traileren til «Guitar Hero III»:
(Anmeldelsen fortsetter under videovinduet)

Se flere spillvideoer her

Elendig kampmodus

I motsetning til de andre «Guitar Hero»-spillene, byr treeren stort sett på originalversjonene av sangene. Dessverre er ikke det bare positivt – der hvor coverne er tilpasset spillet, sliter enkelte av originalene med at de ikke stemmer helt overens med knappene du skal trykke på.

Heldigvis gjelder dette bare et par sanger, og denne feilen blekner uansett mot «Guitar Hero 3s» største minus.

Utviklerne har på en eller annen måte glemt at «Guitar Hero» handler om å være best i å spille gitar, i den nye «Guitar Battle»-flerspillermodusen får du tilgang på diverse gjenstander som lar deg sabotere motstanderen.

Jeg regner med at dette er et forsøk på å gjøre spillet mer variert, men resultatet er dessverre en frustrerende opplevelse. Utdelingen av disse gjenstandene er tilfeldig, så det handler bare om flaks og ikke dyktighet. «Guitar Battle» dukker for øvrig også innimellom opp i enspillermodusen, går ut på at du skal kjempe mot kjente gitarister, og er nøyaktig like lite morsom.

Trådløs gitar

Den nye gitaren er derimot meget god, i tillegg til å være trådløs er den mer komfortabel å bruke.

Gitaren fra «Guitar Hero 2» fungerer for øvrig også (bare testet med Xbox 360-utgavene), så hvis du har det trenger du med andre ord ikke å kjøpe en ekstra for å kunne spille flere.

Nesten suverent

«Guitar Battle» kan som oftest unngås og de lite tilpassede sangene er i et klart mindretall, og bortsett fra de to er «Guitar Hero 3: Legends of Rock» kjempebra. Hvis du er på jakt etter et nytt festpill trenger du ikke å lete lenger.

Les flere spillsaker på våre spillsider.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere