RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Finn frem solkremen

Sist oppdatert:
De nærmeste dagene må du være ekstra forsiktig i den sterke solen.

Ifølge strålevernet har det nemlig vært svært lite ozon over Sør-Norge de siste dagene og det er også blitt målt unormalt høye UV-nivåer. Dette betyr at skal man være ute hele dagen så er det på tide å finne fram solkremen og solbrillene, skriver strålevernet i en pressemelding.

Viktig med solbriller
Etter en lang vinter med svak sol går vi nå inn i en periode hvor ozonlaget varierer mye. UV-intensiteten derfor kan variere med 20 prosent fra en dag til en annen selv om dagene ellers ser ut til å være like.

I påskefjellet er det ekstra viktig å ha solbriller som dekker godt og som ikke slipper inn UV-stråling på sidene. Nysnø kan nemlig reflektere opp mot 80-90 prosent av UV-strålingen.

Ta hensyn
Når påsken kommer har også de fleste nordmenn en vinterblek hud som gradvis må venne seg til solen igjen. Sol deg sakte, ta hensyn til hudtypen din og bruk solkrem, er rådene fra strålevernet.

Husk også at øynene til barn slipper inn mer stråling enn øynene hos voksne. De får derfor mer UV-stråling helt inn på netthinnen og kan lettere få skader på denne.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere