RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Finn mor eller dø

Sist oppdatert:
Kattungene ble hensatt i en kasse på en dyrebutikk. Nå trenger de en mor for ikke å dø. Se video av hjerteknuserne her.

(iBergen.no) Da de ansatte på Midtun Zoo i Bergen skulle gå hjem for dagen torsdag, hørte de lyder fra en plastpose som stod inne i butikken. Da de åpnet poset, fant de en kasse. Og oppi kassen lå fire nyfødte kattunger.

- Uten mor dør de
Nå er tiden knapp for å finne en mor som kan ta seg av kattungene.

- Det er helt tragisk hele greiene. Jeg tok kattungene med hjem til meg selv og har matet hver annen time i hele natt sammen med niesen min. Men det er ingen løsning i lengden, sier Camilla Askevold som forbarmet seg over kattungene.

- Vi trenger noen som har en kattemor som kan ta seg av ungene i åtte uker. Det er veldig lett å få en kattemor til å godta andre unger så det skulle gå greit. Vi betaler det det koster å ha disse kattene i de åtte ukene, sier leder i Kattens Vern, Merete Mikkelsen til iBergen.no.

Har du en kattemor som kan forbarme seg over ungene må du snarest ta kontakt med Mikkelsen på telefon: 90 61 58 07.

Høysesong for dumping
Historien om de fire kattungene er dessverre ikke unik. Flere ganger for dagen får den frivillige organisasjonen telefoner fra folk som har funnet en katt, eller folk som må bli kvitt kattungene sine.

- Det er høysesong nå og vi har i snitt fem telefoner fra dagen, men ingen av disse kan vi hjelpe. Vi har 60 katter hos oss og har i realiteten fullt hele året. Det er helt forferdelig og det blir verre og verre for hvert år, sier Mikkelsen som legger til at situasjonen slett ikke er unik for Kattens Vern.

- Vi ber de som ringer om å ringe andre plasser, men vi vet på forhånd at de sitter i samme situasjon som oss.

70.000 kattunger drept
Mikkelsen forteller at det hvert år er 70.000 kattunger som blir tatt av dage.

- Det er rett og slett overbefolkningskrise på katter. Folk må skjerpe seg og få kastrert og sterilisert kattene sine. Og det er en myte at kattene må få et kulle med kattunger før de kan steriliseres.

- Men hva skal folk gjøre som alt har fått kattunger de ikke kan ta vare på?
- Vi oppfordrer folk til å sette inn annonser i avisene. Det kan det kanskje være litt vanskelig å få respons, men det blir lettere når skolestarten nærmer seg.

Les flere nyheter på iBergen.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere