Finner ikke pistolmenn

Foto: Arne Lutro (TV 2 Nettavisen)

Politiet har ikke klart å finne personene som onsdag avfyrte fire skudd mot en 28 år gammel afghaner i Bærum.

20.01.05 08:49

Det forteller politioverbetjent Tom Søreide ved Asker og Bærum politidistrikt til TV 2 Nettavisen.

- Vi vurderer nå å ha en fotokonfrontasjon med vitner for å identifisere gjerningsmennene. Vi vil i tillegg forsøke å få kontakt med offeret og begynne å grave rundt hendelsen for å finne mulige motiv, sier Søreide til TV 2 Nettavisen.

- Ren henrettelse
28-åringen ble skutt da han kom fra norskundervisning på Emma Hjorth ved Sandvika i Bærum. Et vitne TV 2 Nettavisen har snakket med stod 15 meter unna da skuddene falt. Han beskriver hendelsen som en ren henrettelse.

Store politistyrker jaktet i natt på flere navngitte personer uten at det førte frem. Politiet tok i går kveld ut siktelse mot flere personer.

- Vi har ikke fått tak i dem ennå. Vi fortsetter å jobbe taktisk og teknisk både ute og inne, sier Søreide til TV 2 Nettavisen.

De siktede personene skal etter det TV 2 Nettavisen kjenner til ikke være gamle kjenninger av politiet, som nå ser bort fra at dette dreier seg om et gjengoppgjør.

Aksjonerte mot bileier
Fluktbilen, en mørkeblå Mercedes som til vanlig fungerer som ekstrabil for en drosjeeier i Bærum, ble i går ettermiddag funnet på Sollihøgda utenfor Oslo. Væpnet politi skal i går ha oppsøkt huset til drosjeeieren, men han er nå sjekket ut av saken. Flere vitner TV 2 Nettavisen snakket med i går, forteller at eieren har vært på ferie i hjemlandet Pakistan i to uker.

Politiet har gjort flere funn i bilen. I tillegg skal en av de siktede ha lagt igjen elektriske spor i nærområdet. Disse opplysningene dannet grunnlaget for at politiet valgte å ta ut siktelse mot en av gjerningsmennene. Grunnlaget for de øvrige siktelsene er vitneforklaringer og funn på åstedet og i bilen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.