Gå til sidens hovedinnhold

«Finnes det ikke skytevåpen i Bodø?»

Varaordføreren i Aure er ikke den eneste politikeren som tråkker i salaten på Facebook.

Sammen med en lenke til saken Avia Nordland skrev i forrige uke om at Bådåddjo-skiltet ved innkjøringen til Bodø var tilgriset, kom sametingsrepresentant Aud Helene Marthinsen (Frp) med følgende spørsmål på sin Facebook-profil:

«Finnes det ikke skytevåpen i Bodø?».

Les også: Varaordfører hetset GP-vinner
Les også: - Jeg burde jo tenkt lengre

- Uakseptabelt
Utspillet vekker reaksjoner. Sametingspresident Egil Olli sier til NRK Sameradioen at han er meget skuffet over at Frps gruppeleder på Sametinget oppfordrer folk om å herpe Bådåddjo-skiltet.

- Det er trist å høre at en sametingsrepresentant bruker slike ord, der hun på en måte anmoder folk om åb ryte loven. Det å bruke skytevåpen for å skyte veiskilt er helt uakseptabelt, sier Olli. Marthinsen ønsket onsdag formiddag ikke å kommentere saken da statskanalen kontaktet henne.

- Jeg skal teke på det, så skal jeg komme tilbake til dette senere, uttalte hun.

- Blåst opp
Da Avisa Nordland kontaktet Aud Helene Marthinsen, var hun noe mer snakkesalig.

- Jeg vil presisere at jeg ikke på noe tidspunkt har oppfordret til å bruke skytevåpen mot det samiske skiltet i Bodø. Da skal man lese veldig godt mellom linjene. Saken er etter min mening blåst opp til en kjempesak av media, sier Martinsen.

- Men skjønner du ikke at det kan vekke reaksjoner når en sametingspolitiker uttaler seg på en slik måte om et samisk skilt? Alt kan tolkes alle veier. Jeg oppfordrer ikke til våpenbruk. Kommentaren var ironisk ment. I Kåfjord der jeg kommer fra opplevde vi at samiske skilt ble skutt i stykker gang på gang. Det er det jeg er vant til, og det var det som utløste mitt spørsmål på Facebook, sier Aud Helene Marthinsen til Avisa Nordland.

Støtter samisk skilt
Hun sier videre at hun ikke opplever det som problematisk at Bodø har fått et samisk veiskilt ved innkjøringa til byen.

- Jeg synes godt det kan være et samisk skilt også, men jeg mener det norske navnet bør stå øverst slik det er gjort i Bodø, sier sametingsrepresentanten.

Les flere saker hos AN.no

Reklame

Rekordlav pris på Garmin-favoritt