Gå til sidens hovedinnhold

«Finske studiner» var sex-slaver

Sexslavene fra Estland ble presentert som finske studiner som ønsket å tjene litt ekstra. Den yngste var bare 16 år.

Tre personer er allerede tiltalt i den norske delen av saken, mens politiet i Estland nå driver klappjakt på flere personer som skal ha ledet virksomheten der. Det bekrefter etterretningssjefen hos rikskriminalpolitiet i Estland, Lenno Reimand, overfor Adresseavisen.

Venter pågripelser
- Pågripelser kan komme i løpet av kort tid, sier han til avisa.

Ifølge Reimand er det kriminelle nettverket som står bak prostitusjon og hallikvirksomheten organisert i en klar struktur, der estlendere etablerer seg på mottakerstedet og organiserer virksomheten der.

- Over dem i hierarkiet står som regel personer her i Estland. Mentaliteten er som i russisk organisert kriminalitet: Vil du være aktiv kriminell, så må du betale lisenser til dem over, sier Reimand.

«Studiner»
Mens flere av de trønderske horekundenen fikk vite at jentene de kjøpte sex av var finske studenter på jakt etter moro og ekstra inntekter, var virkeligheten en helt annen.

Den yngste av jentene fra Tartu i Estland var bare 16 år. De hadde aldri jobbet som prostituerte før de ble fraktet til Trondheim. I Trondheim ble kvinnene ifølge politiet plassert i bordeller og tjenestene annonsert på internett og i avisen Søndag Søndag.

- Desperate
- Før de reiste ble jentene forklart tydelig hva de skulle gjøre, hva de skulle tjene, og så videre. Men det virker som om de har vært i en så desperat situasjon at de ikke har hatt andre valg, sier Reimand ifølge Adresseavisen.

Reklame

Tilbud: Nå får du 15 GB til kun 299 kroner i måneden