RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fint flyvær på Gardermoen

Sist oppdatert:
Flyreisende kan puste ut: Det er meldt finvær over landets hovedflyplass lørdag. Styggværet er det som vanlig vestlendingene som må ta.

Et voldsomt snøfall skapte kaos på Gardermoen fredag. Alle rullebanene måtte stenges, og rundt 120 flyvinger ble innstilt. Lørdag morgen er situasjonen en annen:

- Nå er det faktisk fint vær ute på Gardermoen, og det kommer til å fortsette utover dagen, kvelden og natta, sier meteorolog Roar Hansen ved Storm Waether Center til Nettavisen ved 09-tiden.

Sjekk været der du bor med Nettavisens SUPERSØK!

Verre for bilistene
Han minner likevel om at det ligger noen lettere snøbyger vest for Oslo som vil flytte seg mot Gardermoen i løpet av lørdag formiddag.

- Men dette er ikke rare greiene. Verken vedvarende eller tett snø. Det blir flyvevær, forsikrer Hansen.

Da er det verre for de som reiser per bil. Flere riksveier og fjelloverganger på Vestlandet og i innlandet på Østlandet har holdt stengt siden fredag , og værgudene gir ingen håp om endring:

- Mesteparten av nedbøren i dag vil falle over Vestlandet, Møre og Romsdal og Trønderlag. Østlandet ligger i le, og får relativt bra vær i lavlandet, mens det blir ytterligere snøfall i fjellet, sier Hansen.

Hold deg oppdatert på trafikkbildet her (ekstern lenke )

Stormvarsel
Et lavtrykk er under utvikling i Norskehavet og vil gjøre seg gjeldene på Møre- og Trøndelagskysten i løpet av sen kveld og natt.

- Det er ventet sterk vind fra Stadt og oppover til Nord-Trøndelag. Det er forventet liten storm, kanskje full storm på kysten. I tillegg blir det kald og snøfull luft, sier Hansen.

Nord i landet er det derimot gode værutsikter.

- Finnmark kan vente seg rolige vindforhold og oppholdsvær. Det samme gjelder for Troms: fint vær og rundt null grader. Den lille vinden som har vært i området vil avta i løpet av lørdag.

Sør for Lofoten er det imidlertid ventet en del snøbyger hele lørdagen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere