Gå til sidens hovedinnhold

Fint i sør - ellers grå helg

Heldigst med helgeværet er de som bor på Sør- og Østlandet. Der blir det sol, mens det i resten av landet blir mye gråvær. Sjekk været der du bor her.

- De siste dagene har vi hatt et høytrykk som har gitt veldig mye bra vær her til lands. Men samtidig har vi hatt et nedbørsområde som har ligget tett inntil kysten i vest. Dette vil prege helgeværet, sier meteorolog Martin Grønnevet ved Storm Weather Center til TV 2 Nettavisen.

Sjekk hvordan været blir der du bor her

Snøvær i Bergen
Allerede fredag formiddag startet det å snø i Bergen, og i løpet av dagen er det ventet tilskyende vær med snøbyger fra Stavanger og helt opp til Troms.

- Lenger inn i landet som i Finnmark, i fjellet i Sør-Norge, Østlandet og på Sørlandet blir det fint vær fredag. Det betyr sol og lite vind, sier Grønnevet.

Lørdagens vær er ventet å bli svært likt fredagens vær. Det vil fortsette med pålandsvind i vest, mens Sør- og Østlandet fortsatt blir liggende i le for mesteparten av nedbøren.

- På lørdag blir det regnbyger på Vestlandet og sluddbyger i både Midt-Norge og i Nordland og Troms. Det blir fortsatt fint vær i fjellet i Sør-Norge, på Sørlandet og Østlandet, sier meteorologen.

Finest søndag
Når det gjelder søndagen, er det flere enn søringene som kommer til å være heldige med været. Et nytt høytrykk vil nemlig bygge seg opp, noe som betyr mindre nedbør.

- Det gjør at det blir mye fint vær sør for Stad og Dovre. Snøbygene ser også ut til å ville gi se i Nord-Norge i løpet av formiddagen. Det er litt usikkert hvor mye sol det blir fra Trondheim og nordover, men jeg tror det kan sprekke opp også her, sier Grønnevet til TV 2 Nettavisen.

Han legger til at selv om det blir fint vær på Sør- og Østlandet, kan det hende at det blir noe mer skyer enn det har vært de siste dagene.

Temperaturmessig så blir det litt kaldere i nord, og litt mildere i sør i helgen.

Reklame

Her kan du levere Vikinglotto