RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Finværet på retur i nord

Foto: Erlend Aas / SCANPIX
Sist oppdatert:
Sommertemperaturene Nord-Norge har vært velsignet med, vil snart byttes ut med kjøligere værtyper.

Misunnelige østlendinger trenger likevel ikke å gni seg i hendene. Lave temperaturer vil nemlig ganske snart være et faktum over hele landet.

- Fortsatt er det Nord-Norge som har det fineste været, med stigende temperaturer som nok vil nå 20 grader og vel så det utover dagen, sier vakthavende meteorolog Fredrik Villanger hos Storm Weather Center til TV2 Nettavisen.

Dette står i grell kontrast til gråværet på Østlandet, der det er ventet mer nedbør i dag. Men helgens værvarsel gir indikasjoner på at det lørdag og søndag vil klarne opp, også for østlendingene.

- Det blir gradvis bedre vær, og lørdag ettermiddag og søndag ser ut til å gi gode sommertemperaturer, bekrefter Villanger.

Nord-, Midt- og Vest- Norge vil fram til lørdag ha temperaturer rundt 20 grader. Da snur det.

- Et lavtrykk fra Barentshavet vil komme og snu situasjonen på hodet. I løpet av lørdagen blir det kjøligere, og det kan til og med komme sluddbyger i Troms og Finnmark, opplyser meteorologen.

Det betyr at temperaturene vil synke fra 20 deilige grader til rundt 2 grader.

- Etterhvert vil disse luftmassene komme nedover, og fra tirsdag i neste uke vil hele Norge ha kjølige dager i tiden fremover, sier Fredrik Villanger.

Inntil videre nyter Norge Europas varmeste temperaturer, sammen med Finland, Tyrkia og Kypros.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere