*Nettavisen* Nyheter.

Fire år fengsel etter grov mishandling

En 37 år gammel mann fra Sogn og Fjordane er i Nordfjord tingrett dømt til fengsel i fire år for legemsbeskadigelse av samboeren slik at hun senere døde.

- Tiltalte har på en svært hensynsløs måte brukt sin fysiske overlegenhet til å skade samboeren på det groveste, står det i den enstemmige dommen fra tingretten.

Handlingen blir beskrevet som rå og brutal uprovosert vold med karakter av mishandling.

Retten har lagt til grunn straffelovens bestemmelse om forhøyet strafferamme i straffelovens paragraf 232, og dømt tiltalte til en strengere straff enn aktor, statsadvokat Bjørn Kristian Soknes, krevde. Aktors påstand var fengsel i tre og et halvt år.

Retten fant det bevist at tiltalte påførte samboeren sin alvorlige hodeskader, brudd i nesebeinet og knusningsskader i overleppen da han slo henne minst to ganger med knyttneven under en krangel mens de satt i et busskur. Retten har også funnet bevis for at han etterlot henne i avmakt i bevisstløs tilstand utendørs. Dette var i midten av juli i fjor.

Hun ble fløyet til Haukeland sykehus, og hadde en kroppstemperatur på 27,6 grader ved ankomsten. Hun døde samme dag av skader og/eller nedkjøling.

I dommen inngår også noen andre forhold, blant annet brudd på legemiddelloven. Den domfeldte 37-åringen er i tillegg dømt til å betale 10.000 kroner i oppreisning til den avdøde kvinnens foreldre.

(NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.