*Nettavisen* Nyheter.

Fire år for kamerat-drap

29-åringen som var tiltalt for drap på en kamerat i Lunner i januar, ble lørdag dømt til fire års fengsel i Hadeland og Land tingrett.

14.08.03 18:57

Mannen anket dommen på stedet, melder NTB.

Aktor ba på forhånd om syv års fengsel for 29-åringen fra Lunner i Oppland, som er dømt for å ha skutt og drept en kamerat. Drapet skjedde i forbindelse med et festlig lag 3. januar i år.

Aktor la ned en påstand om fengsel i sju år og erstatning og oppreisning på totalt 580.000 kroner i sin prosedyre torsdag.

Lydbåndbevis

I Hadeland og Land tingrett i Oppland hevdet den tiltalte at han handlet i nødverge da han skjøt kameraten med en hagle etter en sosial sammenkomst.

Under rettssaken ble det blant annet avspilt et lydbånd der den tiltalte i samtale med politiet forklarer at han har forskanset seg på soverommet og at han vil skyte dersom ingen kommer ham til unnsetning. På opptaket hører man til slutt et skudd og den tiltalte som sier at han hadde skutt kameraten.

Ikke nødverge

Den tiltalte har nektet straffskyld med begrunnelsen om nødverge, men retten fant ikke grunnlag for å frifinne mannen på bakgrunnen av dette.

-Tiltalte hadde andre og mindre drastiske muligheter for å redde seg da han satt på sengen og så at den drepte var på vei inn i soveværelset. Tiltalte kunne ha avfyrt et varselskudd, heter det i dommen, som også nevner flere andre muligheter den tiltalte hadde.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.