RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fire av ti røykvarslere virker ikke

Sist oppdatert:
Fire av ti testede røykvarslere på Nygårdshøyden i Bergen virker ikke. Verst er tilstanden hjemme hos studenter og enslige, mens barnefamilier er flinkere, viser undersøkelsen.

- En brann i sentrum kan raskt spre seg til en storbrann, sier overbrannmester Jan Ove Brakstad til Bergensavisen.

Bergen Brannvesen har sjekket brannsikkerheten i en rekke bolig i Bergen. Resultatet viser at rundt 40 prosent ikke hadde røykvarslere som virker og 30 prosent mangler tilfredsstillende slokkeutstyr. I tillegg fant brannvesenet mange synlige feil ved elektrisk anlegg og utstyr.

Verst var resultatene i sentrale strøk, noe som bekymrer Brakstad. På Nygårdshøyden er de fleste boligene bygårder, og mange av dem er bebodd av studenter. Brakstad minner om at en brann i en av bygårdene kan føre til storbrann og i verste fall bybrann.

Overbrannmesteren minner om at det er påbudt å ha røykvarsler og slukningsapparat i hver boenhet, og mener dessuten kostnaden er liten. En røykvarsler koster en liten hundrelapp - ikke mer enn det mange bruker for å kjøpe en flaske vin til helga. Og ifølge Brakstad redder røykvarsleren ti mennesker fra branndød hvert år.

Testen viser at barnefamilier er de flinkeste til å sikre seg mot brann, mens studenter og enslige kom verst ut i undersøkelsen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere