RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
MOTDEMONSTRANTER: Norske Pegida-tilhengere gjennomførte mandag en ny marsj i Oslo - og ble møtt av motdemonstranter (bildet).
MOTDEMONSTRANTER: Norske Pegida-tilhengere gjennomførte mandag en ny marsj i Oslo - og ble møtt av motdemonstranter (bildet). Foto: Heidi Schei Lilleås (Nettavisen)

Fire av ti støtter Pegida

Sist oppdatert:
Fire av ti mener muslimsk innvandring og påvirkning fra islam utgjør en trussel for det norske samfunnet.

Oslo (NTB): Fire av ti er enige i at muslimsk innvandring og påvirkning fra islam utgjør en trussel for det norske samfunnet. Like mange mener det motsatte, viser en måling som Ipsos MMI har utført for Dagbladet.

Les også: Her løfter Shabana Max Hermansen

40 prosent er helt enige eller delvis enige, mens 41 prosent er helt eller delvis uenige. Ser man på de spurtes partipreferanser, er det Fremskrittspartiets velgere som skiller seg ut, skriver Dagbladet.

Ni av ti Frp-velgere, 88 prosent, mener muslimsk innvandring og islamsk påvirkning er en trussel for det norske samfunnet. De er dermed enige med Pegida-bevegelsens hovedbudskap. 49 prosent av Høyres velgere er enige. Blant Kristelig Folkepartis velgere svarer 48 prosent det samme, noe også 45 prosent av Senterpartiets velgere er enige i.

33 prosent av Arbeiderpartiets velgere frykter muslimsk innvandring og påvirkning fra islam. Blant Venstres er 19 prosent enige i påstanden. Det samme er 15 prosent av Sosialistisk Venstrepartis velgere og 18 prosent av dem som stemmer på Miljøpartiet De Grønne.

Målingen viser også at de mest skeptiske er eldre mennesker og folk som mangler høy utdanning.

Pegida-bevegelsen arrangerer hver mandag demonstrasjoner. I Oslo var det mandag 60-70 demonstranter som inntok hovedstadens gater. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere