*Nettavisen* Nyheter.

Fire brudd rundt øyet, knust kinnbein, ødelagt russetid og kanskje spolert eksamen

Slik så Tobias Novsjø ut lørdag ettermiddag, drøye to døgn etter voldsepisoden og ett døgn etter operasjonen på Ullevål universitetssykehus. Foto: Privat

Vitner forteller at Tobias Molstad Novsjø skal ha blitt sparket og slått mens han lå bevisstløs på bakken.

04.05.15 14:10

– Legene sier jeg har vært heldig tross alt. Jeg kunne ha mistet synet eller fått hjerneblødning, men det ser ut til at det har gått forholdsvis bra, sier Tobias Molstad Novsjø til Tønsbergs Blad.

19-åringen ble fredag operert på Ullevål Universitetssykehus i Oslo. I løpet av drøye to timer ble det operert inn to metallplater og gjort et forsøk på å rette opp kinnbeinet rundt det venstre øyet.

– Foreløpig går det greit. Jeg har hatt en del smerter. Kinnbeinet blir aldri som det var, og foreløpig har jeg ikke følelse i venstre side av ansiktet, men legene tror det kan bli bra. De var veldig flinke med meg på sykehuset.

Startet med krangel og dytting

Fredag 24. april startet russetida for Tobias og hans venner. Natt til torsdag 30. april var han med en russebuss som møtte andre feststemte avgangselever på Ringdal Næringspark mellom Larvik og Sandefjord. Der ble det satt punktum for Tønsberg-guttens russetid.

Klikk på bildet for å forstørre.

Slik så Tobias Novsjø ut lørdag ettermiddag, drøye to døgn etter voldsepisoden og ett døgn etter operasjonen på Ullevål universitetssykehus. Foto: Privat

Wang-eleven havnet i en krangel på en russebuss med en gutt som ikke var russ, men som var med en russebuss. Litt dytting og kjefting fram og tilbake mellom de to inne i en buss, utartet til håndgement.

Det var imidlertid først utenfor bussen det skal ha gått virkelig galt.

– Jeg var sjokkert og forbannet da jeg kom ut, og jeg ropte til de jeg kjente at han inne i bussen var helt gæren og at vi måtte komme oss vekk.

Tønsbergs Blad har snakket med to andre russ som var til stede på Ringdal og sjokkert var vitner at Tobias ble slått ned og deretter sparket på mens han lå nede.

Bekrefter anmeldelse og etterforskning

Jurist ved Vestfold politidistrikt, Pernille Flage, bekrefter at det har kommet inn en anmeldelse for vold etter episoden natt til 30. april. Torsdag morgen ble det tatt avhør av den fornærmede på sykehuset.

Flage kjenner imidlertid ikke detaljene i saken, som skal etterforskes videre fra Larvik politikammer mandag.

Tønsbergs Blad var i helgen i kontakt med den antatte gjerningsmannen, som er kampsportutøver, og hans far. De er informert om at episoden vil bli omtalt, men ønsker ikke å uttale seg før gutten har vært inne til et formelt avhør hos politiet.

–Vi ønsker ikke å kommentere saken nå utover at vi opplever at dette ikke var uprovosert. Uansett er det en veldig trist sak for de to involverte, skriver guttens far i en epost til avisen.

Funnet 20-25 meter unna av vennene

Hvor lenge han var bevisstløs vet ikke Tobias Molstad Novsjø, men han ble funnet 20-25 meter unna av sine venner, og tatt hånd. En av dem forteller at hevelsen allerede var stor, og at de ble veldig bekymret.

Russebussen kjørte ham til legevakten i Sandefjord, og derfra ble det ambulanse til sykehuset i Tønsberg.

– Jeg husker jeg fikk morfin og andre smertestillende og at jeg fikk beskjed om fire brudd rundt øyet. Legene fortalte at kinnbeinet var skjøvet en centimeter inn mot hjernen.

Enorm respons

For Tobias er russetida over. De om lag 30.000 kronene han har brukt på vennegjengens buss får han ikke mer glede av. Fotballsesongen med Flints herrer er også spolert. Kanskje ryker muligheten til å avslutte videregående skole på Wang denne våren.

- Jeg har snakket med trenere og lærere på Wang. De sier at jeg først og fremst skal bli frisk, og ser nå på muligheten til at jeg kan få forskjøvet noen tentamener og eksamener litt. Det er litt surt, men jeg får ikke gjort noe med det nå.

Responsen har imidlertid gledet 19-åringen, som også er litt overrasket.

- Det har vært helt utrolig. Jeg tror jeg har over 700 likes og kommentarer på meldingen jeg la ut fra sykehuset. Mamma har også fått mange kommentarer da hun delte mitt innlegg. Det er nesten litt overveldende. Det gjør at det er litt lettere å takle alt, fastslår Tobias Molstad Novsjø.

Les flere saker i Tønsbergs Blad her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.