Gå til sidens hovedinnhold

Fire døde i boligbrann

Fire personer er funnet døde etter boligbrannen på Herøy.

Politiet på Sunnmøre bekrefter at det er fire personer som har omkommet i boligbrannen på Herøy. De døde er fortsatt ikke identifisert, men politiet valgte søndag å offentliggjore de fire savnede etter brannen, som trolig er de samme fire som ble funnet døde i ruinene.

De fire savnede er:

  • Kelly Nerland Remøy, 22 år fra Herøy
  • Steffen Myklebusthaug, 22 år fra Herøy
  • Marius Voldsund, 20 år fra Herøy
  • Kamilla Grimstad, 17 år fra Hareid.

LES OGSÅ: Ikke siden 1986 har flere mennesker død i branner i Norge.

Politiet bekreftet tidligere søndag at fire er funnet omkommet etter brannen i det gamle trehuset

Nettavisen har snakket med naboer som forteller at det var fest i huset natt til søndag. Tidligere på natten hadde det vært vanlig leven fra biler og ungdommer rundt huset.

Våknet av sprakingen
- Jeg lå på sofaen og sov, og våknet av at det spraket og smalt skikkelig, forteller en av naboene til Nettavisen.

- Det må ha skjedd veldig fort for minutter etter at brannen startet, så var det overtent

Overtent på kort tid
Han forteller at huset var overtent på svært kort tid, og at flammene sto 30 meter opp i lufta da han så brannen. Da hadde det brent i cirka 10 minutter.

Krimteknikere er nå på stedet. Ved 15-tiden begynte arbeidet med å hente ut de døde.

Politiet mottok melding i natt klokken 06.36 om brann i et hus på Flusund i Herøy kommune på Sunnmøre. To personer ble først bekreftet omkommet.

En person berget seg ut av det brennende trehuset, og er nå tatt hånd om av ambulansepersonell. Det er så langt ikke sagt noe om hvem de døde er.

Artikkel fortsetter under kartet. Zoom innover i kartet for å få nøyaktig stedsangivelse for brannen.

HTML EMBED

Fant to til
– Vi har funnet to personer, og de er omkommet. Ingen flere skal være savnet etter brannen, men vi kan foreløpig ikke bekrefte at det ikke var flere til stede, sa informasjonsrådgiver Erland Schei i Sunnmøre politidistrikt til NTB tidligere søndag.

- Det var et eldre trehus med hovedetasje og loft, hvor mange som bor her, vet vi fortsatt ikke. Vi har søkt i området rundt, og har foreløpig ingen indikasjoner på flere savnede, sa Schei til Nettavisen.

Men da brannen var slukket, og krimteknikerne begynte å se gjennom vinduene inn i huset, observerte de at det altså lå fire døde i huset. Foreløpig har de ikke tatt seg inn i huset.

Kriseteam
Det var folk i nabolaget som varslet om brannen via alarmsentralen. Ingen flere hus ble evakuert. Brannvesenet kunne konstatere at brannen ble slukket ved 08.32.

Herøy kommune har åpnet sentralbordet i forbindelse med brannen på Flusund på Bergsøy. Pårørende kan ringe telefon 70 08 13 00. De vil da kunne bli videreformidlet til kriseteamet i Herøy.

Også Kirketorget i Herøy kirke vil være åpnet søndag utover ettermiddagen. (©NTB)

Flere branner
Søndag morgen døde også en mann i 20-årene i en boligbrann i Mehamn i Finnmark.

– Vi fikk melding om at det var full fyr i et bolighus i Mehamn sentrum og rykket umiddelbart ut. Etter en stund fikk vi sendt inn røykdykkere. De fant mannen raskt, men livet sto ikke til å redde, sier operasjonsleder Jørn Haga i Østfinnmark politidistrikt til NTB.

Les mer: Mann omkom i boligbrann

I Oslo har politiet fått en rekke tips om mulige gjerningsmenn etter brannen på Grønland som tok livet av seks personer natt til lørdag.

Les: Har fått tips om brannstifter

Reklame

Tilbud: Nå får du 15 GB til kun 299 kroner i måneden