RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fire MDG-ere bytter parti til SV


MELDER OVERGANG: - Å melde seg ut av MDG er ikke et lett valg, men vi har likevel kommet frem til at dette er riktig å gjøre nå, sier bystyrepolitiker Randi Amundseni Bergen, som nå bytter parti fra MDG til SV.
MELDER OVERGANG: - Å melde seg ut av MDG er ikke et lett valg, men vi har likevel kommet frem til at dette er riktig å gjøre nå, sier bystyrepolitiker Randi Amundseni Bergen, som nå bytter parti fra MDG til SV. Foto: Bergen MDG
Sist oppdatert:
- Det har vært en ukultur i organisasjoen over tid, sier en av bystyrepolitikerne som forlater MDG.

Interne konflikter fører til at fire MDG-politikere i Bergen nå forlater partiet, og melder overgang til SV.

De to representantene i Bergen bystyre, Randi Amundsen og Diane Berbain, og vararepresentantene Fredrik Sundt Breien og Janet Wiberg, melder mandag seg ut av Miljøpartiet de Grønne.

Fra og med mandag kommer de til å være en del av SVs bystyregruppe i Bergen, melder SV i en pressemelding.

Les også: Fersk måling: Frp fosser frem

- Nødvendig å forlate partiet

Bergen SV har kalt inn til en pressekonferansen om saken klokken 10.

- Å melde seg ut av MDG er ikke et lett valg, men vi har likevel kommet frem til at dette er riktig å gjøre nå. Først og fremst handler dette om politikk, men det har også vært en ukultur i organisasjonen over tid, som ikke har blitt håndtert skikkelig av partiet. Det har til tider vært unødig krevende å konsentrere seg om det politiske arbeidet, og nå er vi kommet til et punkt hvor vi finner det nødvendig å forlate partiet, sier Amundsen i en kommentar.

Med sju faste representanter vil SV nå være det tredje største partiet i Bergen bystyre.

- Vi har opplevd at MDG har beveget seg fra der partiet var da vi gikk inn i det. Det har tatt et langt skritt til høyre, i retning et «blågrønt» standpunkt. Vi går til SV fordi vi ønsker å jobbe med et mer helhetlig politisk prosjekt, der fattigdomsbekjempelse, feminisme, skole, og helse er en integrert del av miljøsaken. I MDG har vekstkritikk og solidaritet fått mindre vekt, og markedstenkning har blitt mer framherskende, Berbain.

Les også: Slik vil byrådet forandre Oslo

- Formidabel hjelp for SV

Oddny Miljeteig, gruppeleder for SV i Bergen, ønsker de to nye representantene velkommen til SV.

- Vi ønsker de nye medlemmer velkommen med åpne armer, og ser fram til å jobbe sammen med dem. Vi kjemper for de samme politiske sakene, og jeg vet at Randi og Diane vil være en formidabel hjelp i SVs arbeid i Bergen bystyre, sier hun.

Les også: MDG-politiker: - Det har vært en ukultur i organisasjonen over tid

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere