RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fire metanolforgiftet i Haram

(Politiet)
Sist oppdatert:
Fire personer er alvorlig syke etter å ha drukket metanolforgiftet smuglersprit i Brattvåg utenfor Ålesund. Politiet har siktet to personer for salg av spriten.

Fire personer er ifølge NTB innlagt på sykehus med alvorlig metanolforgiftning.

Alvorlig tilstand for alle

–Tilstanden for alle de innlagte er alvorlig. Men for to av dem er det spesielt alvorlig fordi de kom senere til behandling, sier avdelingsoverlege Odd Roe Skogen ved Ålesund sjukehus til NTB.

Politiet frykter at flere kan ha blitt forgiftet.

Konstituert lensmann Ove Finnes ved lensmannskontoret i Haram i Møre og Romsdal sier at flere personer har reist til sykehus på eget initiativ for å undersøke om de er blitt forgiftet av metanol.

-Det dreier seg om et parti på 20 liter. 10 liter har vi beslaglagt uåpnet mens 10 liter er blitt videresolgt. Av de 10 literne som er blitt videresolgt, regner jeg med at cirka halvparten er fortært, mens vi har kontroll på det som ikke er drukket, sier Finnes til NTB.

Politiet advarer mot å drikke sprit man ikke kjenner opphavet til. I tillegg ber de folk som kan ha hatt befatning med den metanolforgiftede spriten om å melde seg for politiet.

To siktet

-Vi har siktet to personer for kjøp og videresalg av spriten. En av de siktede meldte seg selv til politiet da vedkommende ble klar over at det kunne dreie seg om metanolforgiftet sprit. Vi vet ennå ikke hvor spriten kommer ifra, men undersøker om den kan komme fra Østfold, sier Finnes til NTB.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere