RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fire narkotatt på The Gathering

Sist oppdatert:
Nerdefesten på Hamar følges av narkotikapolitiet.

Onsdag åpnet verdens nest største datafest. The Gathering (TG), som hver påske går av stabelen i Vikingskipet på Hamar, trekker i år over 5500 datainteresserte.

Hasj og marihuana
På TGs første dag er fire personer pågrepet av politiet for besittelse og bruk av narkotika.

To menn fra Vestfold i begynnelsen av 20-årene ble pågrepet klokken 14.50 etter at politiet fant marihuanasigaretter i deres forvaring. Begge innrømte også bruk av hasj.

Ved 15.30-tiden ble i tillegg en 17-årig gutt fra Nordvestlandet pågrepet, også han med marihuanasigaretter på seg.

Senere onsdag ettermiddag ble nok en 17-åring pågrepet for besittelse av hasj. Totalt har politiet beslaglagt mellom åtte og ti gram narkotika.

Les også: Se den gedigne nerdefesten

Skjer hvert år
- Dette er dessverre noe som skjer nesten hvert år, men vi har aldri hatt store beslag på The Gathering, sier operasjonsleder Hans Eng, ved Hedmark politidistrikt til Nettavisen.

Politiet er representert ved arrangementet stort sett døgnet rundt. Pågripelsene fant sted som et resultat av rutinemessige stikkprøver. Politiet skryter av arrangørene og beskriver samarbeidet som godt.

Rusfritt arrangement
Det er arrangørene av The Gathering som har initiert politiets bruk av narkohunder.

- Vi har hatt to narkohunder i hallen i hele dag, og ønsker med dette å sende et sterkt signal om at vi ikke tolererer noen form for rusmidler på The Gathering, sier sikkerhetsansvarlig ved The Gathering Carl Henrik Myhre til Nettavisen.

- Det er viktig for oss at vi tar dette ved roten med en gang. Det er derfor vi har bedt politiet søke gjennom hallen og uteområdene allerede første dagen av arrangementet, sier han.

I tillegg til representanter fra politiet ved Hedmark politidistrikt, har arrangøren et sikkerhetsteam på rundt 70 personer som skal sørge for sikkerheten til de 5500 deltakerne.

De fire personene som ble pågrepet onsdag er bortvist fra arrangementet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere