RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fire Nokas-dømte motanker

Foto: Arne Lutro (Nettavisen)
Etter at påtalemyndigheten anket de Nokas-dømtes straffer, leverer nå fire av dem motanke.

Kjell Alrich Schumann (41), Erling Mathias Havnå (49), Alf Henrik Christensen (45) og Johnny Thendrup (42) har levert motanke, skriver Stavanger Aftenblad.

Kan komme til Høyesterett
Thendrups forsvarer, advokat Johnny Veum, mener overfor Stavanger Aftenblad at det virker lite rimelig at hans klient får samme straff som domfelte som har blånektet hele tiden.

Påtalemyndigheten har anket straffene for alle unntatt Thomas Ingebrigtsen. Straffeutmålingen for alle de 12 domfelte kan da komme opp for Høyesterett om kjæremålsutvalget slipper sakene gjennom.

Ville egentlig ikke anke
Som en av to forklarte Johnny Thendrup seg om sin egen rolle i ranet før hovedforhandlingen i tingretten startet høsten 2005, og det var da enighet mellom aktoratet, tingretten og Thendrup selv at dette skulle gi ham strafferabatt som skulle trekkes fra det retten setter som «grunnstraff».

I lagmannsretten ble denne 11 år, men det ble ikke gitt noen strafferabatt. Likevel unnlot Thendrup å anke for å slippe ny rettssak, men etter at påtalemyndigheten anket dommen hans bestemte 42-åringen seg for å sende inn en motanke.

Motankene gjelder hovedsaklig straffeutmålingen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere