*Nettavisen* Nyheter.

Fire omkom i raftingulykke

Foto: Døla-Bilde/Hans Bårdløkken (SCANPIX)

12 ukrainere veltet med katamaranbåter ved Ridderspranget i elven Sjoa i Oppland. Vannstanden skal ha vært uforsvarlig høy.

25.07.10 17:28

I halv seks-tiden bekrefter politiet overfor Nettavisen at en fjerdeperson er funnet omkommet i elva Sjoe.

- Siste status er at fire personer nå er omkommet. Den fjerde er blitt lokalisert, men er desverre omkommet, sier operasjonsleder i Gudbrandsdalen politidistrikt, Arne Strøm.

Gruppen skal ha brukt seks tomannsflåter i elva, og flere av disse veltet i strykene. Det var øyenvitner som meldte fra da de så personer flyte i elva ved Ridderspranget i 13.30-tiden.

- Av følget på 13 personer, havnet 6 i vannet, 2 ble rettet opp, og fire omkom, opplyser operasjonslederen.

To ambulansehelikopter, et SeaKing redningshelikopter, mannskaper fra brannvesenet og Røde Kors deltok i redningsaksjonen.

- Har kontroll
- Vi tror det var 13 ukrainske personer i båten. Det er tallet vi har hørt, men om det stemmer kan vi ikke si sikkert. Vi mener å ha sett åtte totalt. Fire løpende på land og fire i vannet. Hvor de andre er vet vi ikke. Det kan bety at fem andre kan ha blitt tatt med av elva, sa Arne Strøm tidligere i ettermiddag.

- To båter er lokalisert oppe i elva og er tomme. Hva det kan bety, vet vi ikke ennå men det medfører at vi må søke over Ridderspranget, sa operasjonsleden.

Ukrainerne snakker ikke engelsk, slik politiet hadde vanskeligheter med å kommunisere med dem.

Men nå sier operasjonsleder Arne Strøm at politiet har kontroll på antall involverte i ulykken. De overlevende er nå samlet i et lokale i nærheten der de får hjelp.

Uforsvarlig
Politiet på stedet sier at Sjoa er stor og at det er kaldt i vannet.

Ifølge personer i raftingmiljøet som TV 2 har snakket med er vannstanden i denne delen av elva over 351 centimeter. Det er 10 centimeter høyere enn hva lokale raftingselskaper anser som uforsvarlig, og dermed ikke arrangerer raftingturer nå.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.