RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fire omkom på glatte veier

Så langt i jula har fire personer omkommet på såpeglatte veier rundt om i landet. Mange har også blitt skadd. Les om ulykkene her.

Julaften startet med en dødsulykke i Vestfold. En mann omkom da han kom kjørende på riksvei 19. Ved 14-tiden ble han truffet av en bil som kom over i motgående kjørefelt mellom Horten og Tønsberg. Bilisten som havnet i feil kjørefelt slapp fra ulykken med sjokkskader. Veien var våt og bar på ulykkesstedet.

Såpeglatt julekveld
I Østfold var E18 stengt halvannen time natt til julaften på grunn av svært vanskelig føre. Selv politiet måtte parkere flere av sine biler langs veien.

Fire personer ble lettere skadd da en personbil og en lastebil kolliderte mellom Elvestad og Knapstad i Østfold. Da var det så glatt i området at ambulansen måtte legge om til kjettinger for å klare å komme fram til ulykkesstedet.

Mange steder falt det snø natt til julaften. Temperaturstigning julaften gjorde at det ble glatt i hele Østlandsområdet. Mange steder begynte det å regne, og ut på julekvelden frøs det mange steder til på veiene igjen. Det førte til ikke mindre enn fem kollisjoner og utforkjøringer i løpet av to og en halv time på Romerike i Akershus. Det ble bare meldt om mindre personskader.

Unngikk rein, traff bil
Også andre steder på Østlandet var det glatt. I Røyken nær Drammen ble en person skadd i en utforkjøring. På E18 gjennom Vestfold fikk politiet meldinger fra bilister om at veien var svært glatt.

Ved Vestre Jakobselv i Finnmark fikk en 57 år gammel mann alvorlige skader da han frontkolliderte med en annen bil om ettermiddagen første juledag.

En rein kom plutselig ut i veien. For å styre unna reinen svingte den ene bilen over i motgående kjørefelt og frontkolliderte med en møtende bil. Foruten 57-åringen, pådro også to andre personer i hans bil seg skader. En av dem fikk moderate skader, mens en annen person slapp unna med lettere skader. De fire personene i den møtende bilen slapp unna med sjokkskader.

Glatt landet rundt
På E39 sør for Sande i Sogn og Fjordane ble to personer skadd da to semitrailere veltet andre juledag. Like etter ble en varebil påkjørt bakfra da den stoppet på grunn av ulykken. De to trailersjåførene på 28 og 34 år pådro seg henholdsvis moderate og lettere skader. Det var glatt på veien.

En 58 år gammel kvinne ble lettere skadd i en frontkollisjon mellom to biler på riksvei 715 i Rissa i Sør-Trøndelag om formiddagen andre juledag. Foruten kvinnen ble fem personer sendt til legesjekk. Det var glatt på ulykkesstedet.

Senere samme ettermiddag ble en kvinne alvorlig skadd i en kollisjon med en lastebil på Tveita i Oslo. Lastebilsjåføren slapp unna uten skader.

Tragisk start
Julen fikk en tragisk start allerede dagen før lillejulaften. En bil med fire personer fikk skrens, havnet i motgående kjørefelt og ble truffet av en møtende lastebil på E6 sør for Lillehammer.

Tre av personene i bilen omkom. En 15 år gammel gutt ble alvorlig skadd. Lastebilsjåføren ble lettere skadd, og en passasjer i lastebilen fikk moderate skader.

Ulykkesbilen ble fullstendig smadret, med forvridde metalldeler og sammenklistret karosseri. Lastebilen fikk også store skader. Igjen inne i ulykkesbilen lå det innpakkede julegaver med navnelapper, noen par ski og andre personlige eiendeler.

(NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere