Fire siktede ulvejegere fremstilles for fengsling

politiadvokat Henning Klauseie (t.v.) og førsteadvokat Tarjei Istad, Økokrim.

politiadvokat Henning Klauseie (t.v.) og førsteadvokat Tarjei Istad, Økokrim. Foto: Anita Høiby Gotehus (Østlendingen)

10.04.14 19:46

To menn ble torsdag varetektsfengslet i ulvejaktsaken. Ytterligere to av de tolv pågrepne blir fremstilt for varetekt fredag.

Sør-Østerdal tingrett tok Økokrims begjæring til følge og varetektsfengslet torsdag de to mennene med brev- og besøksforbud i en uke. De to er siktet for organisert ulvejakt sammen med ti andre menn. Ytterligere to menn fremstilles fredag.

– Vi ba om fengsling da vi mener det er en fare for bevisforspillelse knyttet til det arbeidet vi nå er i gang med. Vi jobber med sikring og gjennomgang av beslag vi har gjort hos de tolv siktede i saken, sier politiadvokat Per Eirik Vigmostad-Olsen i Økokrim.

Tre løslatt

Tre av de pågrepne ble løslatt etter avhør tirsdag, mens to andre ble løslatt onsdag. De øvrige sju mennene måtte tilbringe nok en natt i arresten.

De tolv mennene, som er i alderen 18 til 51 år, er siktet for organisert, ulovlig ulvejakt. Det er snakk om tre separate tilfeller av jakt eller forsøk på å jakte på ulv.

De siktede ble alle pågrepet i en koordinert aksjon tirsdag hvor politiet også tok beslag i våpen, datautstyr og mobiltelefoner. Fem av de pågrepne er fra Trysil, fem fra Elverum, en fra Engerdal og en annen fra Stor-Elvdal.

Elektroniske spor

Politiet har også hentet inn elektroniske spor i det som beskrives som en langvarig etterforskning av et miljø som organisert og målrettet har drevet ulovlig ulvejakt. Alle de siktede har fått oppnevnt forsvarere.

– Han stiller seg helt uforstående til siktelsen. Han synes hele denne saken er særdeles trist. Han har holdt på med jakt i mange, mange år. Å bli anklaget for ulovlig jakt er noe han tar svært tungt, sier advokat Alexander Solhus, som forsvarer en av mennene, til Hamar Arbeiderblad.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag