Gå til sidens hovedinnhold

Fire siktede ulvejegere fremstilles for fengsling

To menn ble torsdag varetektsfengslet i ulvejaktsaken. Ytterligere to av de tolv pågrepne blir fremstilt for varetekt fredag.

Sør-Østerdal tingrett tok Økokrims begjæring til følge og varetektsfengslet torsdag de to mennene med brev- og besøksforbud i en uke. De to er siktet for organisert ulvejakt sammen med ti andre menn. Ytterligere to menn fremstilles fredag.

– Vi ba om fengsling da vi mener det er en fare for bevisforspillelse knyttet til det arbeidet vi nå er i gang med. Vi jobber med sikring og gjennomgang av beslag vi har gjort hos de tolv siktede i saken, sier politiadvokat Per Eirik Vigmostad-Olsen i Økokrim.

Tre løslatt

Tre av de pågrepne ble løslatt etter avhør tirsdag, mens to andre ble løslatt onsdag. De øvrige sju mennene måtte tilbringe nok en natt i arresten.

De tolv mennene, som er i alderen 18 til 51 år, er siktet for organisert, ulovlig ulvejakt. Det er snakk om tre separate tilfeller av jakt eller forsøk på å jakte på ulv.

De siktede ble alle pågrepet i en koordinert aksjon tirsdag hvor politiet også tok beslag i våpen, datautstyr og mobiltelefoner. Fem av de pågrepne er fra Trysil, fem fra Elverum, en fra Engerdal og en annen fra Stor-Elvdal.

Elektroniske spor

Politiet har også hentet inn elektroniske spor i det som beskrives som en langvarig etterforskning av et miljø som organisert og målrettet har drevet ulovlig ulvejakt. Alle de siktede har fått oppnevnt forsvarere.

– Han stiller seg helt uforstående til siktelsen. Han synes hele denne saken er særdeles trist. Han har holdt på med jakt i mange, mange år. Å bli anklaget for ulovlig jakt er noe han tar svært tungt, sier advokat Alexander Solhus, som forsvarer en av mennene, til Hamar Arbeiderblad.

Reklame

Black Friday-pris på Garmin-favoritten fenix 5 Plus

Kommentarer til denne saken