Fire siktet for voldtekt av prostituerte

Foto: Bjørnflaten, Thomas (SCANPIX)

Prostituerte ble bundet, utsatt for vold og voldtatt.

27.04.10 18:16

I mars ble to ungarske kvinner på 30 og 36 år ble bundet, voldtatt og ranet i sitt hjem på Frogner. Overgrepene mot de to skal ha pågått i en til to timer. Senere samme uke meldte en russisk kvinne til politiet at også hun var utsatt for et lignende overgrep.

Alle de tre kvinnene jobbet som prostituerte i Oslo.

- Jeg kan bekrefte at de ungarske kvinnene har vært åpne på at de kom til Oslo for å prostituere seg, men jeg vil understreke at saken ikke blir noe mindre alvorlig av det. Ingen kvinner skal måtte tåle denne typen overgrep. Vi ser svært alvorlig på saken og den har topp prioritet, sa politiinspektør Hanne Kristin Rohde ved Oslo politidistrikt til Nettavisen forrige måned.

I begge tilfellene hadde to menn banet seg vei inn i leilighetene, bundet og voldtatt kvinnene og frastjålet dem for mobiltelefon og PC.

Nå har politiet siktet fire personer for voldtekt og medvirkning til voldtekt, melder TV 2. En person er varetektsfengslet for to uker. En ble løslatt av retten, men siktelsen er opprettholdt.

De to øvrige oppholder seg muligens i utlandet på det nåværende tidspunkt sier Hanne Kristin Rohde ved Vold- og sedelighetseksjonen i Oslo politidistrikt til kanalen. Alle de fire er norske statsborgere med afrikansk og pakistansk bakgrunn.

DNA skal være det mest interessante for den videre etterforskningen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag