Fire studenter savnet på Svalbard

Letemannskaper ventet tirsdag på å gå inn i området der fire studenter tilknyttet universitetet på Svalbard utløste nødpeilesenderen i går ettermiddag.

13.04.04 13:32

Nødpeilesenderen ble utløst på Lomonosovfonna 12 - 15 mil nordøst for Longyearbyen ved 18-tiden mandag. Tirsdag ankom letemannskaper området, men kunne ikke gå inn på grunn av dårlig vær.

- Vi er i området og venter med Superpuma redningshelikopter og bakkemannskaper for å gå inn. Sikten er ennå for dårlig, sier assisterende sysselmann, Rune B. Hansen, til TV 2 Nettavisen tirsdag ettermiddag.

På scootertur
Fire gutter i 20-årene er savnet. De er alle studenter ved Universitetssenteret på Svalbard.

- De dro ut på scootertur mandag og hadde planer om å overnatte hvis været tillot det, sier sikkerhetssjef Fred Skancke Hansen ved Universitetssenteret på Svalbard (UNIS) til TV 2 Nettavisen.

- Vi har varslet de pårørende om at guttene er savnet. De har mat og utstyr til å klare seg i området, sier Skancke Hansen.

- Det er snødrev og liten kuling med minimal sikt i selve leteområdet. Dette er et isbreområde med veldig mye sprekker, sier sysselmannsoverbetjent Ola Tombre.

Får signaler
Letemannskapene har konsentrert letingen innenfor en radius på en kilometer. Ennå mottar man signaler fra nødpeilesenderen.

- Vi har fått flere posisjoner på nødpeilesenderen. De er ikke helt like hver gang, men man får aldri to helt like posisjoner fra slike sendere. Ut fra mønsteret har vi konsentrert letingen innenfor en radius på en kilometer, sier Tombre.

- For redningshelikopteret vil det være enkelt å dekke dette området. Vi er optimistiske til at de blir funnet bare sikten blir god nok, sier assisterende sysselmann Hansen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag