Gå til sidens hovedinnhold

Fire tatt av brottsjø - en savnet

Fire personer ble tatt av brottsjø på Stadlandet i natt. En mannlig student i 20-årene er savnet, og politiet har gitt opp å finne ham i live.

Fire av studentene ble tatt av brottsjø på Stadlandet i Sogn og Fjordane ved 00.30-tiden natt til lørdag. Av disse kom tre seg på land uten hjelp fra andre enn medstudenter.

Leteaksjon pågår
- Det dreier seg om en gruppe studenter fra høyskolen i Volda på klassetur, som var nede i Hoddevik for å ta uværet nærmere i øyesyn. Det har vært et overhendig uvær i natt, og er det for så vidt fortsatt, forteller operasjonsleder Nils Erik Eggen ved Sogn og Fjordane politidistrikt til TV 2 Nettavisen.

Letemannskaper søker etter 20-åringen fra Rogaland som ikke klarte å komme seg opp, men har gitt opp håpet om å finne savnede i live.

- Om lag 25 personer fra politi og hjelpekorps er med i leteaksjonen. Søket vil fortsette utover dagen, opplyser politiet.

Politiet understreker at værforholdene fremdeles er svært vanskelige.

- Letingen fortsetter så lenge det er lyst, og tas eventuelt opp igjen søndag, understreker Eggen overfor TV 2 Nettavisen søndag ettermiddag.

Lettere skader
Fire studenter ble sendt på sykehus med brudd- og skrubbskader. Flere av studentene ble skadd da de hjalp sine medstudenter opp av sjøen.

- Men det skal ikke være fysisk alvorlig for noen av dem etter det vi har fått melding om, informerer politiet.

Reklame

Supertilbud: Nå kan du få gratis strøm til februar