RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fire tatt etter skudd-drama

Sist oppdatert:
Her tar politiet hånd om to av de fire som ble beskutt i en bil på Sognsvann i Oslo torsdag kveld. Mennene skal være med i B-gjengen. Fortsatt er gjerningsmennene på frifot.

Fire av de fem som ble beskutt, ble innhentet etter å ha flyktet innover i skogen.

Kilder med kjennskap til det kriminelle miljøet opplyser til TVNorge at mennene som ble beskutt, er med i B-gjengen, og politiet mener det dreier seg om et gjengoppgjør.

Torsdag kveld ble de fire avhørt av politiet, og senere ble de dimittert.

- Vi har på bakgrunn av opplysningene fra fire av de fem som satt i bilen som ble beskutt og andre opplysninger tatt ut siktelse. Flere ting tyder på at det også var ytterligere én eller flere personer involvert, sier vaktleder Tor Sundby ved kriminalvakten i Oslo politidistrikt til NTB.

Han vil ikke si om politiet har oppsøkt boligene til de siktede.

Politiet hadde fredag morgen fortsatt ikke hadde greid å finne ytterligere én person fra samme gruppe. Det er ukjent om vedkommende er skadd, men det er ikke funnet blodspor i verken bil eller på området rundt. Helikoptersøk og hundesøk etter mannen førte ikke fram.

Bil beskutt
Politiet rykket ut like etter klokken 19 torsdag etter at det ble skutt mot en Mitsubishi Lancer, som ble forlatt ved veibommen inn til friluftsområdet.

Da politiet ankom åstedet, var personene i bilen stukket av, men de ble funnet senere på kvelden. Det er ikke rapportert at noen ble skadd i skytingen.

- Mennene ble funnet i skogsområdet rundt Sognsvann. De er alle i god behold og blir nå fraktet inn for avhør, sier operasjonsleder Jan Kristiansen ved Oslo politidistrikt til TV 2 Nettavisen.

Vitner
De fire har alle fått status som vitner.

- Personene i bilen har forklart at de hadde en avtale med noen andre personer om å møtes på Sognsvann. Da to av dem som var i bilen steg ut for å møte de andre, ble det løsnet skudd. Den ene mannen kastet seg inn i bilen igjen, mens den andre stakk innover i skogen, sier Sundby.

Flere på frifot
Et helikopter og store politistyrker ble raskt satt inn i jakten på gjerningsmennene, som trolig også forsvant innover i skogen.

Ved 22-tiden torsdag ble det ifølge NTB fortsatt jaktet på til sammen tre personer, deriblant én person som skal ha vært sammen med de fire som var blitt tatt inn som vitner. I tillegg lette politiet etter to menn som kan ha stått for skytingen.

Tomme patronhylser
Operativ uteleder Finn Tore Pettersen opplyser til NTB at det er funnet patronhylser i veien rett nedenfor Sognsvann T-banestasjon.

Politiet sperret av et stort område ved Sognsveien nedenfor T-banestasjonen, vis-à-vis innkjøringen til Idrettshøyskolen. På området var det merket av fem tomhylser, og polititeknikere var sent torsdag kveld i gang med videre sjekk av området.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere