*Nettavisen* Nyheter.

Fire tatt for Hoverud-drapet

Politiet er fremdeles på jakt etter en navngitt person etter at politiet gravde opp liket av det som trolig er 27-årige Kjell Anders Hoverud.

Til sammen fire personer, tre menn og en kvinne, er nå i politiets varetekt, siktet for medvirkning til overlagt drap på Kjell Anders Hoverud (27).

Fremdeles jakter politiet på en femte person, en 32 år gammel mann fra Sandefjord. Alle fem er kjenninger av politiet i Sandefjord.

- Vi kjenner identiteten på vedkommende og vi har en viss kontroll over dette. Jeg vil derfor ikke kalle det en jakt. Vi har kontakt med vedkommendes advokat og tror ikke han vil prøve å stikke fra landet. Vi ønsker han pågrepet, hvis han ikke melder seg selv får vi se hva vi gjør, sier politijurist Rina Stokke Charalampaki til TV 2 Nettavisen.

Fjerdemann satt i varetekt
Under en pressekonferanse tirsdag kveld opplyste politiet at de hadde pågrepet tre personer i saken og at også to andre var mistenkt for å ha noe med saken å gjøre. I natt ble derimot politiet klar over at den fjerde personen (18) allerede satt i varetekt for et annet forhold.

- Han ble varetektsfengslet mandag, mistenkt for å ha knivstukket en person i Sandefjord natt til 24. oktober, forteller politijurist Charalampaki til TV 2 Nettavisen.

18-åringen ble konfrontert med drapssiktelsen onsdag og avhørt. Politiet ønsker ikke å uttale seg om hva som har kommet frem i avhørene med de siktede.

Kvinnen (24) og den ene mannen (20) vil bli fremstilt for varetektsfengsling i torsdag klokken 13. Charalampaki sier hun trolig vil begjære de to fengslet for fire uker, trolig med restriksjoner.

Gravd opp
Politiet har etterforsket saken etter at Hoverud forsvant i august. Etter tips ble et lik funnet før helgen. Politiet mener dette er den savnede 27-åringen Kjell Anders Hoverud.

Politiet venter onsdag på resultatene fra obduksjonen av den døde personen som ble gravd frem fredag.

- Vi er ennå ikke helt sikre på at den døde er den savnede Kjell Anders Hoverud, men svært mye kan tyde på det. Vi fant liket med bakgrunn i opplysninger i saken og hundesøk, sier Caralampaki.

Dødsårsaken er heller ikke avklart.

- Tror dere flere personer kan være involvert i denne saken?

- Vi kan ikke utelukke det, men har ingen i kikkerten nå. Vi følger saken kontinuerlig og holder alle muligheter åpne. Det kan for eksempel komme opplysninger frem i avhør som kan føre til nye aksjoner, sier politijuristen.

Fikk tips
Politiet skal ha fått tips fra et hardt kriminelt miljø i Vestfold om at 27-åringen skal ha blitt drept og deretter blitt gravd ned.

Hoverud ble meldt savnet i sommer. Alle spor etter ham stanset 16. august da politiet fant bilen mannen disponerte, en Audi A4, utbrent i en veiskråning ved Skoppum. To menn ble sett løpende fra bilen som sto i full fyr. De satte seg inn i en annen ventende bil og forsvant fra stedet.

27-åringen ble i vår dømt til fengsel i ett år for en rekke kriminelle handlinger. Han er også tiltalt for et nytt tilfelle av grovt tyveri. Saken var berammet i Larvik tingrett i oktober.

Kripos ble nylig bedt om å bistå med tekniske undersøkelser av den utbrente bilen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.