Gå til sidens hovedinnhold

Fire tenåringer anmeldt for voltekt

Fire gutter i alderen 15 til 17 år er anmeldt for å ha voldtatt en 19 år gammel jente på Notodden i helga.

De fire guttene, som alle er fra Notodden, har i politiavhør erkjent å ha hatt sex med kvinnen natt til søndag, men nekter for voldtekt, skriver Telemarksavisa.

- Jenta skal ha møtt noen av dem på en fest tidligere på kvelden. Ifølge jenta møtte hun de igjen ved en gang- og sykkelsti på i 4-tiden natt til søndag og det var her hun hevder å ha blitt voldtatt, sier politiførstebetjent Bjørn Flåta ved etterforskningsseksjonen i Telemark politidistrikt til TV 2 Nettavisen.

Innrømmer sex
Etter hendelsen skal 19-åringen straks ha meldt fra til politiet og ble tatt med til voldtektsmottaket i Skien for undersøkelser. De fire guttene ble senere pågrepet hjemme.

- Vi har avhørt alle fire og løslot dem i går kveld, sier Flåta.

Ifølge politiet har guttene erkjent at de har hatt sex med jenta, men samtlige hevder det skjedde frivillig. Alle fem skal ha vært mer eller mindre beruset da hendelsen fant sted.

- Må ta hensyn
- Jenta har i politiavhør fortalt at dette er gjort uten at hun var med på det. Men hun er ikke blitt utsatt for vold eller trusler. Vi etterforsker saken for fullt. Når vi får en slik anmeldelse, så må vi ta det veldig alvorlig. Men vi kan ikke låse oss i noe spesielt. En slik sak berører ganske mange og vi prøver å finne ut så mye som mulig før vi gir oss, sier Flåta til TV 2 Nettavisen.

Reklame

NÅ: Stor vinterkampanje med supergode priser

Kommentarer til denne saken