RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fire uker for drapssiktede

Sist oppdatert:
Samtlige fire som er siktet for Sandaker-drapet, ble fredag varetektsfengslet for fire uker.

De fire personene er siktet for overlagt drap på Hung Qouc Ngyen (23) på Sandaker i Oslo 3. februar i år, og to av de fire har påkjært kjennelsen om varetektsfengsling, mens de to andre tok betenkningstid på avgjørelsen om fire ukers varetekt.

- Generelt kan jeg si at bevisene mot min klient ikke virker overbevisende. Han valgte å ta betenkningstid på fengslingskjennelsen, sier Øystein Storrvik til NTB.

Lukkede dører
Fredag ba politiadvokat Svein Holden retten om lukkede dører når de fire ble fremstilt for varetekt.

Advokat Øystein Storrvik, som representerer den første siktede som ble fremstilt for varetekt, ønsket at fengslingen skulle gå for åpne dører.

Pågrepet torsdag
De fire mennene ble pågrepet torsdag morgen.

Det var på morgenkvisten 3. februar i år at 23-åringen ble skutt på Sandaker . En 22 år gammel kamerat ble også truffet av skudd, men han overlevde.

De to var på åpen soning og på vei til jobb da de ble skutt.

- Hevn for skudd i baken
Tre av de siktede, som er brødre, skal ifølge VG være sentrale personer fra B-gjengen. Avisen skriver at skyteepisoden i februar skal ha vært henv for en skyteepisoden i Oslo i 2000 der en av de siktede ble skutt i rompa.

Offeret som overlevde skyteepisoden på Sandaker i februar, er tidligere dømt til fem års fengsel for drapsforsøk etter episoden i 2000.

I tillegg til skytingen på Sandaker, er en av de fire drapssiktede og siktet for drapsforsøk på en 24-åring ved en soningsinstitusjon i Oslo.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere