*Nettavisen* Nyheter.

Fire uker for drapssiktet

44-åringen som er siktet for å ha drept sin samboer (35) i Loddefjord utenfor Bergen natt til tirsdag, ble onsdag varetektsfengslet i fire uker.

21.01.04 17:25

- To av varetektsukene er med brev- og besøkskontroll, opplyser politiinspektør Gunnar Fløystad i Hordaland politidistrikt til NTB.

Den siktede 44-åringen samtykket til fengslingen og var ikke selv til stede under fengslingsmøtet i Bergen tingrett.

- Min klient er sterkt preget og dypt nedbrutt av det som er skjedd. Han samtykket til varetektsfengslingen fordi han forstår sakens alvor, sier 44-åringens forsvarer, advokat Knut Harald Braathen til NTB.

Han forteller at den siktede forstår at han har forårsaket sin samboers død, men at han ikke har tatt stilling til straffskyldspørsmålet.

Ifølge Bergens Tidende ringte 44-åringen selv og varslet om drapet. Han skal i samtalen ha fortalt at han hadde drept sin samboer med kniv. Den 35 år gamle kvinnen ble funnet død i parets leilighet av ambulansepersonell.

Foranledningen til drapet er uklart, men det er på det rene at mannen har slitt med psykiske problemer i lang tid. Politiet har ifølge Bergens Tidende allerede startet arbeidet med å få gjennomført en judisiell observasjon av 44-åringen for å finne ut om han er strafferettslig tilregnelig.

(NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag