Fire uker varetekt for GHB-siktet

Foto: (Politiet)

En 36 år gammel mann fra Fredrikstad er varetektsfengslet i forbindelse med GHB-saken.

24.07.10 09:14

Det bekrefter Rune Albertsen, politiførstebetjent i Fredrikstad-politiet, til SA.no.

Pågrepet onsdag

- Mannen ble fredag varetektsfengslet for fire uker. Ut over det er det ikke så mye vi kan si, idet saken er under etterforskning. Men vi er selvsagt glade for at retten så at det var skjellig grunn til mistanke og at han forblir i varetekt mens vi etterforsker videre, sier Albertsen.

Les også: Advarer mot livsfarlig GHB på Østlandet

36-åringen fra Fredrikstad ble pågrepet i sin bopel onsdag kveld. Mannen er mistenkt for å ha dopet ned en Fredrikstad-kvinne i 50-årene med rusmiddelet GHB sist helg.

Han knyttes foreløpig ikke til saken der en Sarpsborg-kvinne i 20-årene ble dopet ned av en GHB-holdig drink på et utested i Fredrikstad natt til 11. juli. SA omtalte saken om denne kvinnen 20. juli. Hun endte i respirator på sykehuset som følge av forgiftningen.

Fire liter sendt til analyse

- At 36-åringen blir sittende i varetekt gir oss nå mulighet til grundige undersøkelser. Vi etterforsker saken bredt, og vi vil også foreta avhør av andre personer, påpeker Albertsen.

Politiet i Fredrikstad gjorde også beslag av cirka fire liter væske hjemme hos 36-åringen. Ifølge Rune Albertsen er dette nå sendt til Kripos for nærmere analyser.

Les flere nyheter fra Østfold her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.