RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fire ukers varetekt for saks-stikking

Sist oppdatert:
18-åringen som i sjalusi skal ha stukket en 19-åring med saks på en skole i Mo i Rana onsdag, er nå siktet for drapsforsøk.

Torsdag fikk politiet medhold i varetektsfengsling i fire uker, melder TV 2 Nyhetene. 18-åringen har ifølge politiet erkjent at det var han som stakk med saks, men erkjenner ikke straffskyld.

- Han er siktet for drapsforsøk. Det har sin bakgrunn i etterforskningen og tekniske undersøkelser, sier politifullmektig Stig Morten Løkkebakken ved Helgeland politidistrikt til TV 2 Nettavisen.

Gutten var i utgangspunktet siktet for legemsbeskadigelse med særlig farlig redskap.

Nekter straffskyld
Det var etter skoleslutt onsdag ettermiddag, at en 19-åring ble stukket ned med saks i skolegården ved Moheia videregående skole. Han oppsøkte selv politistasjonen for å melde fra. Der segnet han om, og ble sendt til sykehus.

På intensivavdelingen ved St. Olavs hospital i Trondheim opplyser de at 19-åringen nå er utenfor livsfare, men at han har vært svært heldig.

- Situasjonen var alvorlig og livstruende, sier overlege Pål Klepstad til TV 2 Nyhetene.

Sjalusimotiv
18-åringen meldte seg selv for politiet kort tid etter hendelsen og ble pågrepet. Han forklarte seg onsdag kveld. Ifølge Løkkebakken er motivet trolig sjalusi.

- Etterforskningen viser dette. Hva som var bakgrunnen for sjalusidramaet ønsker jeg ikke å si noe om, sa han.

Politiet vil fortsette med flere vitneavhør, og det gjenstår noe etterforskning. De jobber også tett opp mot skolen der voldsepisoden skjedde.

Preger skolen
Rektor Børge Falch Olsen ved Moheia videregående skole sier til TV 2 Nyhetene at han har oppfordret elever og lærere til å snakke om og forsøke å bearbeide den dramatiske hendelsen.

- Det er en helt spesiell hendelse som aldri har skjedd her før og som vel aldri kommer til å skje igjen, sier han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere