RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

BESTANDSMÅLET NÅDD: Så langt i år er det påvist fire ulvekull i helnorske revir og seks kull i grenserevir mellom Norge og Sverige. Dermed er bestandsmålet nådd.
BESTANDSMÅLET NÅDD: Så langt i år er det påvist fire ulvekull i helnorske revir og seks kull i grenserevir mellom Norge og Sverige. Dermed er bestandsmålet nådd. Foto: Anita Jacobsen (Indre Akershus Blad)

Fire ulvekull i Norge i vinter

Sist oppdatert:
Så langt i år er det påvist fire ulvekull i helnorske revir og seks kull i grenserevir mellom Norge og Sverige. Dermed er bestandsmålet nådd.

Valpekullene er påvist i revirene Aurskog i Akershus og Letjenna, Julussa og Osdalen i Hedmark, skriver Rovdata.

Bestandsmålet er tre helnorske kull, og fire til seks kull totalt, og da telles grenserevirene som 0,5 kull. Forrige vinter ble det registrert sju norske kull og fire i grenserevirene. De endelige tallene for ulv og gaupe er klare 1. juni.

Les også: Her løper ulven midt i boligfeltet i Østfold

Rovdata beregner også at det ble født seks kull med bjørneunger i Norge i 2016. Dette er under det nasjonale bestandsmålet på 13 årlige ungekull.

– Fordi det er vanskelig å registrere binner med årsunger i felt blir det sannsynlige antall årlige bjørnekull beregnet ut fra antall hunnbjørner. Det ble påvist 51 hunnbjørner i Norge i fjor, sier Jonas Kindberg, leder i Rovdata.

29 jervekull er registrert så langt i år, der vil tellingen pågå helt fram til 1. oktober. Det nasjonale målet er 39 kull og i fjor vår ble det registrert 50 kull. Dermed ble sju hi avlivet.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere